Danielle Kang trotsar ryggsmärtorna och tävlar i helgens US Open.
Danielle Kang trotsar ryggsmärtorna och tävlar i helgens US Open. Bild: David Dermer

Danielle Kang spelar US Open med tumör i ryggen

Danielle Kang är oavsett resultat i helgens US Open värd all uppskattning. Amerikanskan tävlar – trots en tumör i ryggraden.
– Jag mår inte fantastiskt, men jag spelar golf och det är bra. Jag är bra nog för att spela och allt jag vill är att tävla, säger hon till AP.

ANNONS

Uppladdningen för världstolvan har förståeligt varit långt ifrån optimal. Hon har inte kunnat träna på ”åtta eller nio veckor” inför tävlingarna på grund av ryggsmärtor. Om dessa beror på tumören, som hon fick reda på att hon hade för några veckor sedan, är ännu oklart.

Hur elakartad tumören är vet Danielle Kang inte heller ännu. Läkarna undersöker om det är den som ligger bakom hennes smärtor i ryggen.

29-åringen klarade kvalgränsen på fredagen genom att gå tre över par och nådde därmed sitt mål att få spela alla fyra dagar.

– Mitt mål just nu är att ta mig igenom den här veckan. Jag ville klara kvalgränsen. Jag ville spela fyra rundor här, säger Kang till AP.

ANNONS

LÄS MER:Skyhöga förväntningar på svenska golftalangerna

När hon spelat klart kommer hon återvända till vården. Hon förväntas inte återvända till touren direkt.

– När allt kommer omkring är min största prioritet att vara smärtfri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS