Daniel-André Tande kraschade illa – fördes till sjukhus med helikopter

En otäck olycka har skett inför världscuptävlingen i backhoppning. Norske OS-guldmedaljören Daniel-André Tande kraschade illa under provomgången och fick föras till sjukhus med helikopter, det skriver NRK.
– Jag mår riktigt illa av att se det här, säger experten Johann Remen Evensen.

ANNONS
|

Ikväll är det dags för världscuptävlingarna i backhoppning, skådeplatsen är slovenska Planica.

Tävlingen har föregåtts av en otäck olycka där norske backhopparen Daniel-André Tande kraschade illa.

Under provomgången tappade den tidigare OS-guldmedaljören kontrollen direkt efter uthoppet och föll handlöst ner i backen. Tande gled sedan på rygg ned för den 200 meter långa backen och förblev sedan liggandes orörlig.

– Det är den totala mardrömmen i den allra största backen du kan hoppa i. I över 100 kilometer i timmen får han luft över vänsterskidan så den bara försvinner och då har du inget att stå emot med, säger NRK:s Johann Remen Evensen.

ANNONS

Fick föras till sjukhus med helikopter

Den norska kanalen rapporterar att Daniel-André Tande fick föras till sjukhus med helikopter. Enligt Internationella skidförbundet, Fis, ska Tandes tillstånd vara stabilt.

– Att han kommer ifrån det här utan skador händer nog inte. Det är svårt att säga vad som hänt men att det har gått revben och nyckelben är helt säkert. Sen får vi hoppas att allt är bra med nacke och rygg, säger experten Anders Jacobsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS