Dani Alves är på väg tillbaka till Barcelona.
Dani Alves är på väg tillbaka till Barcelona. Bild: Manu Fernandez/AP/TT

Dani Alves tillbaka i FC Barcelona

Dani Alves, 38, är klar för en återkomst i FC Barcelona. Något klubben bekräftade på sin hemsida på fredagskvällen.

ANNONS
|

Det var under fredagen som det kom uppgifter i spansk media om att Xavi hade gett sitt godkännande för att värva in Dani Alves, 38. Barcelona skulle undersöka hur värvningen ska rymmas inom reglerna för financial fair play, men enligt medieuppgifter var affären så gott som i hamn.

På fredagskvällen offentliggjorde Barcelona att de hade gjort klart med högerbacken.

”Brasilianaren kommer ansluta till träning från och med nästa vecka men är inte tillgänglig för spel förrän i januari nästa år”, skriver den katalanska storklubben på sin hemsida.

Dani Alves spelade för Barcelona i åtta år innan han lämnade klubben 2016. Han är fotbollsvärldens segerrikaste spelare någonsin, med hela 43 titlar.

ANNONS

LÄS MER:Uppgifter: Sergio Agueros hjärtproblem värre än befarat

Alves är, med sina 38 år, dock ingen dununge och lämnade den europeiska fotbollen för hemlandet Brasilien 2019 och är just nu klubblös efter lönestrul med São Paulo.

Det har varit turbulent i den katalanska storklubben det senaste året. FC Barcelona har haft ekonomisk kris, styrelsen har bytts ut och den stora stjärnan Lionel Messi tvingades lämna klubben inför den här säsongen.

För några veckor sedan fick huvudtränaren Ronald Koeman sparken, till följd av en dålig säsongsstart. Även Henrik Larsson som var assisterande tränare fick lämna klubben.

Istället tog spelarlegendaren Xavi över jobbet som huvutränare i FC Barcelona. Och redan nu har han alltså gjort klart med sin första förstärkning till spelartruppen.

Dani Alves lämnade Barcelona 2016, och har sedan dess spelat i Juventus och PSG, innan han återvände hem till Brasilien och Sao Paulo. Men nu blir det Spanien och Katalonien igen för högerbacken.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS