Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Förbundskapten Leif Boork med spelarna Annie Svedin och Erika Udén Johansson på den sista träningen inför mötet med Korea.

Damkronorna laddar för Korea

Storpolitik, enorm uppmärksamhet och protester. Det gemensamma koreanska laget fortsätter att väcka känslor. Men Damkronorna ger ett lugnt intryck i samband med träningen inför den andra OS-matchen:

Efter 2–1-segern mot Japan tränade Damkronorna i Gangneung inför måndagens möte mot Korea.

Det gemensamma laget, bestående av spelare från Nordkorea och Sydkorea, förlorade stort i OS-premiären mot Schweiz. Det kan påverka spelet mot Sverige, tror förbundskaptenen Leif Boork.

- Vi är beredda på att de är revanschsugna nu, jag tror det blir ett annorlunda Korea än vad vi såg i går. Det blir även en psykologisk match, när Schweiz vann 8–0 och vi slog Korea med 3–1, men jag tror att vi kommer att klara det bra. Det kan behövas lite påpekanden om det inför matchen, säger han.

Att uppmärksamheten kring det koreanska laget har varit enorm har svenskarna vant sig vid nu. Och dessutom redan upplevt, i och med träningsmatchen i Incheon den 4 februari. Sverige vann med 3–1 i en proppfull hall där även demonstrationer pågick utanför.

- Vi har tacklat det där tidigare, mer rörigt än vad det var när vi spelade i Incheon blir det inte. Så vi har tränat på det också, säger Boork.

Det finns enligt honom inga planer på förändringar vad gäller den svenska laguppställningen, jämfört med Japanmatchen.