Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Chelseas tränare Emma Hayes. Arkivbild.

"Damfotbollen framme vid en brytpunkt"

Damfotbollen har nått en milstolpe i och med att bankgiganten Barclays blir ny titelsponsor för engelska Super League. Det säger regerande mästarlaget Chelseas tränare.

Treårsavtalet träder i kraft nästa säsong och uppges vara värt motsvarande runt 120 miljoner kronor, och är ytterligare ett tecken på Englands satsning på damfotboll. Inför den pågående säsongen blev Super League också den första ligan i Europa med uteslutande heltidsproffs.

I Super League finns redan många av världens bästa spelare – svenska landslagsstjärnorna Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelar i Chelsea och Jessica Samuelsson finns i Arsenal – och nu måste de andra ligorna hänga med om de inte ska bli frånsprungna, säger Chelseas tränare Emma Hayes.

- Det här kommer att bli världens bästa liga, om den inte redan är det. Arbetet som har gjorts i det här landet de senaste fem åren måste premieras. Det är vi som sätter tonen och som stakar ut vägen, säger Emma Hayes till BBC inför torsdagens Champions League-kvartsfinal mot Paris Saint-Germain.

- Damfotbollen är framme vid en brytpunkt. Vi kommer att få se fler sådana här avtal de närmsta åren från runtom i världen.

Nästa viktiga steg, säger Emma Hayes, är att sälja tv-rättigheterna, så att folk regelbundet kan följa de största stjärnorna. En av nämnda stjärnor njuter fram till dess av att utvecklingen går framåt.

- Damfotbollen växer så mycket och så snabbt. Allting som vi har väntat på håller på att hända, säger Chelseas engelska landslagsstjärna Karen Carney till BBC.