Damernas lagkappslag ute

ANNONS
|

Snopet. VM-femman från i fjol siktade på final, men när Ida Marko Varga, Therese Alshammar, Anna-Karin Kammerling och Claire Hedenskog var färdiga stannade klockan på 3.40,52, det räckte bara till en elfteplats i OS.

Jag hade nog trott att det skulle gå lite fortare, framförallt för Therese som det gick lite väl långsamt för nu. Jag valde att ställa över Josefin Lillhage för hon har ett väldigt tajt program redan. Men med facit i hand råder det ingen tvekan om att bästa laget skulle simmat direkt i försöken. Planen höll inte, sa förbundskapten Thomas Jansson.

En tung OS-start för Sverige, även om Jansson vägrar att prata i sådana termer.

ANNONS

Det är livsfarligt att prata om bra eller dåliga starter om vi ska göra 40 starter i OS. Tävlingarna håller på ända till söndag kväll nästa vecka. Nu vi måste vara professionella och ta lopp för lopp.

Alshammar var snabbast i laget, men hennes 54,80 på andrasträckan imponerade inte.

Oj, nej, det var ingen speciellt bra tid, säger hon när hon får höra resultatet. Men det säger inte så där jättemycket om fortsättningen. Jag har bara tränat för 50 fritt nu och de sista tio meterna var jag ofantligt trött.

Alshammar trivdes med atmosfären i vattenkuben, den gav henne flashbacks från Sydney-OS 2000.

Bassängen var skön, den här arenan påminner väldigt mycket om den i Sydney. Nu har jag sex dagar på mig till 50 fritt vilket är väldigt lång tid. Min sprint kommer att gå mycket snabbare, första 50 kändes det väldigt bra, sa Alshammar.

ANNONS