Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lynn Carlsson och Henrik Stenson kan få möta varandra i nästa års Scandinavian Invitation. Bild: Petter Arvidson, Daniel Stiller
Lynn Carlsson och Henrik Stenson kan få möta varandra i nästa års Scandinavian Invitation. Bild: Petter Arvidson, Daniel Stiller

Damer kan möta herrar i Scandinavian Invitation

Europatouren har ett nytt förslag som kan förändra golfhistorien. Nu överväger man att låta damer och herrar möta varandra i Scandinavian Invitation.
– Det är väldigt mycket en möjlighet, säger Henrik Stenson.

Med årets Scandinavian Invitation runt hörnet spekuleras det redan inför nästa års tävling. Europatouren ryktas planera en historisk förändring som innebär att herrar och damer ställs mot varandra. En mixad tävling har aldrig någonsin spelats på den nivån.

– Det är väldigt mycket en möjlighet. Det spekuleras mycket, och det är ingen omöjlighet att vi kan se ett gemensamt startfält i framtiden, sa Henrik Stenson när han fick frågan om hur han ser på förslaget.

Europatourens marknadsansvarige Fredrik Lindgren bekräftar att man diskuterar en mixad tävling men att ingenting är klart ännu.

– Vi kommer att göra förändringar med tävlingen och det är en av lösningarna vi tittar på. Inget är klart än, men det klart det är intressant och roligt att många spekulerar. Vi kommer gå ut med det om några veckor. Vi ser fram emot det, säger han till Sportbladet.

LÄS MER: Hills vd: "Vi behöver en paus nu"

På Challenge Tour, som är nivån under Europatouren, har konceptet redan provats i Jordan Mixed Open i Jordanien. 25-åriga Lynn Carlsson är ett av Sveriges främsta proffs på damsidan. Hon berättar för Sportbladet om att tävlingen blev lyckad.

– Vi har ingen stor tävling i Sverige på damsidan, vilket är väldigt synd med tanke på hur många duktiga spelare vi har. Så att få ge alla fans där ute chansen att se både herrar och damer på samma plats skulle öppna många dörrar och bli en del av historien, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.