Stuart Dallas, vänster, prickade in två mål och säkrade tre poäng borta mot Manchester City. Bild: Michael Regan/AP/TT

Dallas avgjorde sent – Leeds vann mot City

Stuart Dallas slog till sent i första, sent i andra. Två mål som räckte till en fin 2–1-skräll borta mot Premier League-ledaren Manchester City.

Leeds avslutade den första halvleken borta mot Premier League-ledaren Manchester City på ett bra och ett dåligt sätt.

Det första gav 1–0 i 42:a minuten, då Stuart Dallas avslutade anfallet från vänsterkanten genom att skicka bollen via stolpens insida och in bakom målvakten Ederson.

Sedan, på tilläggstid, ställde lagkapten Liam Cooper till det.

Visserligen var mittbacken på bollen när han kastade sig in i duellen med Gabriel Jesus men dobbarna var för högt upp och träffade City-spelarens knä.

Fick se rött

Domaren Andre Marriner VAR-kollade situationen och när han klev in på planen igen grävde han fram det röda kortet från bakfickan.

Efter utvisningen fick Leeds det tufft. Tränaren Marcelo Bielsas gäng stod visserligen emot länge – men till slut gick det inte längre.

Efter stort spelövertag och flera chanser blev det Ferran Torres som hittade rätt. Kvitteringen prickades in i 76:e minuten.

Men Stuart Dallas var inte klar med dagens målproduktionen.

På tilläggstid satte han 2–1 och låg därmed bakom Leeds skräll mot Manchester City.

Dystra sviten bruten

Liverpool vände 0–1 till seger med 2–1 hemma mot Aston Villa, och satte därmed stopp på sviten med sex raka hemmaförluster.

Matchhjälten på tilläggstid: Trent Alexander-Arnold.

22-åringen tog emot bollen, drog till med högerfoten och såg sedan sin projektil flyga förbi målvakten Emilano Martinez.

Mohamed Salah kvitterade till 1–1 i 57:e minuten efter att Ollie Watkins gett gästande Aston Villa ledningen i slutet av första halvlek.

Chelsea hade en rolig halvtimme när laget krossade Crystal Palace borta i Londonderbyt med 4–1. Chelsea rivstartade och Kai Havertz placerade in 1–0 redan i åttonde minuten innan Christian Pulisic fyllde på med sitt första av två mål bara två minuter senare. När Kurt Zouma sedan nickade in 3–0 på hörna efter en halvtimme var segern säkrad.

Det var tyske Thomas Tuchels 16:e seger på 17 matcher sedan han ersatte Frank Lampard som manager.