Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi vaknar upp varje morgon och säger till oss själva "Vi har chansen". Vi har gjort något jäkligt bra, säger Dalkurds tränare Johan Sandahl under tisdagens match i allsvenskan på Borås Arena.

Dalkurds tränare: "Vi har chansen"

Dalkurd slåss för sin allsvenska existens. På Borås Arena krigade de till sig en pinne. Men frågan är om det räcker.

Elfsborg och Dalkurd kryssade. Mållöst och uddlöst från bägge håll. Närmast var Elfsborg med ett jätteskott i ribban av Ibrahim Dresevic från 40 meter och ett stolpskott av Alex Dyer i slutminuten.

Men Dalkurd saknade inte chanser. Ferhad Ayaz kom tidigt igenom på en kontring och Ahmed Awad fick bollen i fritt läge men fick inte till det. Och ett långskott från mittlinjen på tilläggstid höll på att ställa Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet.

Men några mål blev det inte. Och när slutsignalen ljöd inför 4 483 i publiken på Borås Arena var det inte många av de 4 483 åskådarna som tyckte de fått se en underhållande match när Elfsborg säkrade spel i allsvenskan nästa säsong.

- I vår situation är jag inte rätt man att uttala mig om underhållningsvärdet. Vi är bara intresserade av att ta poäng. Jag förstår om det inte är det roligaste att sitta och titta på. Men vi är tvungna att spela så här, säger Johan Sandahl.

Tillhör bottenträsket

Dalkurd tillhör bottenträsket och ligger på kvalplats. Avståndet upp till säker mark är ointagligt. Och avslutningen handlar nu bara om att försöka säkra nytt kontrakt genom kvalspel. För Dalkurd är en poäng bättre än ingen poäng. Laget har nu en poäng tillgodo på Brommapojkarna och mycket bättre målskillnad. Men BP har jumbon Trelleborg i sista omgången.

Johan Sandahl tog över som tränare för Dalkurd i juli. Då var laget fast förankrat under nedflyttningsstrecket, nio spelare hade sålts i transferfönstret och läget såg mörkt ut.

- Det har under ganska långt tid handlat om att kvalet för oss. Att vi är här är från vårt perspektiv helt fantastiskt. Vi vaknar upp varje morgon och säger till oss själva "Vi har chansen". Vi har gjort något jäkligt bra, säger Johan Sandahl.

"Kniven på strupen"

Men han inser allvaret i situationen.

- Vi har kniven på strupen. Vi har Djurgården hemma och Sundsvall borta. Och vi går inte in för att kryssa. Vi måste troligen vinna en match till, konstaterar han.

Ledarteamet har redan börjat scouta Eskilstuna för att kunna komma väl förberedda om de skulle nå kvalet. I det perspektivet bryr han sig inte om Dalkurd spelar underhållande fotboll.

- Spelarna stupar efter slutsignalen. Då kan man inte som tränare begära mer. Då är man stolt, säger Johan Sandahl.

Han skakar hand med Elfsborgs tränare Jimmy Thelin efter matchen. Och säger vädjande:

- Se till att slå Brommapojkarna i nästa omgång.

Före matchen hedrade Elfsborg minnet av sin tidigare tränare Klas Ingesson. På måndagen var det fyra år sedan bronshjälten från USA 1994 gick bort i cancer. "Alltid saknad, aldrig glömd" löd klackens banderoll till minne av den fallne kämpen.