Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurd lämnar Domnarvsvallen i Borlänge. Arkivbild.

Dalkurd till Uppsala – vill spela i Västerås

Dalkurd flyttar sin fotbollsverksamhet från Borlänge till Uppsala, enligt källor till Dalarnas Tidningar. Däremot kommer inte det nya allsvenska laget att spela matcherna där nästa år utan i Västerås eller Gävle.

Spelartruppen ska ha informerats om detta under dagens träning.

Dalkurd, som nyligen säkrade avancemanget till allsvenskan, har under en längre tid förhandlat med Borlänge kommun eftersom arenan Domnarvsvallen inte är godkänd för allsvenskt spel.

Kommunen har, enligt Dalkurd, gett den allsvenska klubben ett krav om att skriva på ett sjuårigt avtal för att täcka delar av de kostnader som måste till för att rusta upp Domnarsvallen till allsvensk standard, enligt Svenska fotbollförbundets krav.

Dalkurds ordförande Ramazan Kizil sade till UNT för en tid sedan att Dalkurd inte kommer att skriva på "ett sånt slaveriavtal".

Dalkurd har ännu inte gett sitt svar till Borlänge kommun, men verkar nu ha bestämt sig för att flytta verksamheten till Uppsala. Arenan Studenternas ska dock byggas om, så där får inte Dalkurd spela nästa år.

Enligt dt.se ska Västerås vara förstahandsalternativ för Dalkurd. Men om Dalkurd får nej till Västerås kommer man att spela matcherna i Gävle, som varit reservarena för Dalkurd i superettan i år.