Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malkolm Moënza och hans Dalkurd fick nöja sig med ett poäng hemma mot Trelleborg.

Dalkurd tappade segern på tilläggstid

Tre nya poäng låg vidöppet. Då åkte Dalkurd på en smocka i slutminuten. Trelleborgs Lasse Nielsen språngnickade in kvitteringen 2–2 på tilläggstid.

Dalkurd hade en tung vårsäsong med bara fem inspelade poäng och var förankrat i botten av tabellen. Efter VM-uppehållet fick nykomlingen en flygande start mot Brommapojkarna som man avfärdade med 3–0, med sin nye tränare Johan Sandahl.

Och det såg ut som att man skulle håva in en ny trepoängare mot Trelleborg hemma på ett återigen tomt Gavlevallen.

Men då fick man sig en ordentlig kalldusch på stopptid. Trelleborgs mittback Lasse Nielsen gjorde en uppoffrande insats när han slängde sig fram och nickade in 2–2.

Då hade TFF för andra gången i matchen vänt underläge.

Det var ett högst oortodoxt skott som gav Dalkurd ledningen.

Malkolm Moënza fick bollen nere på vänsterkanten och skickade iväg ett, vad det såg ut som, inlägg som letade sig in bakom en ställd Marko Johansson i TFF-målet.

Målskytten berättar öppet och ärligt om det besynnerliga målet till C More.

- Det var en felträff, det erkänner jag, det såg nog alla, säger Malkolm Moënza, säger han till TV-kanalen.

- Jag försöker få in den i boxen, men så får jag felträff och träffar mer vristen så vet jag inte hur den letar sig in. Jag måste vara ärlig.

Trelleborg slog tillbaka en kvart in i andra halvlek. Sebastian Olsson fick en kalasträff som styrdes upp i ribban, och returen tog Deniz Hümmet vara på och kvitterade matchen.

I matchminut 83 gav sedan Henrik Löfkvist Dalkurd ledningen på nytt när han påpassligt höll sig framme och stötte in ledningen till hemmalaget.

Men Lasse Nielsen fick sista ordet med sin språngnick och de båda allsvenska nykomlingarna fick nöja sig med ett poäng vardera.