Dalkurd rivstartade – knappade in på BP

|

De tre topplagen i superettan i fotboll var samtliga i spel när den 14:e omgången slutfördes på måndagen.

Mest imponerade tabelltvåan Dalkurd som inledde med tre mål på en kvart när Norrby besegrades med 4–1. Ahmed Awad och Richard Yarsuvat gjorde två mål var på Domnarsvallen.

Dalkurd krympte i och med segern avståndet upp till serieledande Brommapojkarna till fem poäng.

BP tog ledningen borta mot Trelleborg men matchen svängde när först Anton Tideman kvitterade och sedan stockholmarnas målskytt Erik Figueroa blev utvisad, i 27:e respektive 30:e minuten.

Med nio utespelare kunde Brommapojkarna inte undvika säsongens andra förlust. Trelleborgs skytteligaledare Salif Camara Jönsson gjorde 2–1 i den 64:e minuten och 3–1 på tilläggstid. BP hade två bollar i målställningen i andra halvlek, genom Tim Söderström och Markus Gustafsson.

Andreas Landgren gav tabelltrean Helsingborg ledningen i början av andra halvlek borta mot Värnamo men hemmalaget, som missat en straff vid ställningen 0–0, kvitterade genom Melvin Frithzell. HIF har fem poäng upp till Dalkurd.