Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds Ferhad Ayaz igenom i friläge mot Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr-Ellegaard.

Dalkurd krigade sig till en poäng

Dalkurd slåss för sin allsvenska existens. Varje poäng är viktig. På Borås Arena krigade de till sig en pinne. Men frågan är om det räcker.

Elfsborg och Dalkurd kryssade. Mållöst och uddlöst från bägge håll. Närmast var Elfsborg med ett jätteskott av Ibrahim Dresevic från 40 meter. Bollen träffade ribban, studsade på mållinjen, upp i ribban igen och ut.

- Det var väldigt nära. Jag drev fram och hade inget alternativ, så jag sköt. Jag fick till en bra träff, säger skytten till C More.

Matchen tappade långa stunder tempo med promenadfotboll på mittfältet. Utan boll blev Dalkurdspelarna stillstående. De backade ofta hem med hela laget på egen planhalva och rann något igenom kunde för det mesta Alexander Eklind rensa undan.

- Vi slappar av för mycket, suckade Dresevic i halvlek.

Men Dalkurd saknade inte chanser. Ferhad Ayaz kom tidigt igenom på en kontring och Ahmed Awad fick bollen i fritt läge men fick inte till det. Och ett långskott på tilläggstid höll på att ställa Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet.

Tillhör botten

Dalkurd tillhör bottenträsket och ligger på kvalplats. Avståndet upp till säker mark är nu ointagligt. Och avslutningen handlar nu helt om att försöka säkra nytt kontrakt genom kvalspel. Laget har en poäng tillgodo på Brommapojkarna och mycket bättre målskillnad. Men BP har jumbon Trelleborg i sista omgången.

- Vi måste ta en match i taget och bara kriga på. Vi måste ta poäng, säger Ahmed Awad till C More.

En poäng är bättre än ingen poäng för Dalkurd. Men ingen var särskilt nöjd när slutsignalen ljöd inför 4 483 i publiken på Borås Arena.

Hedrade Klas Ingesson

Före matchen hedrade Elfsborg minnet av sin tidigare tränare Klas Ingesson. På måndagen var det fyra år sedan bronshjälten från USA 1994 gick bort i cancer. "Alltid saknad, aldrig glömd" löd klackens banderoll till minne av den fallne kämpen.