Dak Prescott tackade nej till kontrakt värt 1,7 miljarder

Få personer kan bara drömma om ett kontrakt värt nästan 1,7 miljarder kronor. Men för Dak Prescott räckte det inte – quarterbacken uppges tackat nej till monsterkontraktet.

ANNONS
|

Sedan en tid tillbaka har NFL-klubben Dallas Cowboys knutit till sig quarterbacken Andy Dalton. Kontraktet sträcker sig endast över den kommande säsongen och enligt uppgifter är planen att Dalton, som förra säsongen spelade i Cincinnati Bengals, endast är tänkt som reserv.

Den man egentligen vill ha och satsa på är Dak Prescott. Stjärnan som spelat för klubben sedan han draftades 2016.

Men att behålla Prescott, vars kontrakt gick ut efter den gångna säsongen som slutade i ett fiasko och missat slutspel, kommer att kosta – och det rejält.

Enligt ansedde NFL-insidern Dov Kleiman har nämligen Prescott tackat nej till ett kontrakt av monumentala proportioner. Enligt Kleiman ska Cowboys erbjudit 26-åringen ett femårskontrakt värt motsvarande nästan 1,7 miljarder (!) kronor i dagens växelkurs.

ANNONS

Kontraktet skulle gjort Prescott till den bäst betalde genom tiderna, men det verkar alltså inte räcka. Enligt skulle kontraktet som låg på bordet vara värt omkring 336 miljoner kronor per säsong, men Prescott uppges kräva omkring hundra miljoner mer under det femte året på kontraktet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS