Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lisa Dahlkvist, till vänster, och Linda Sembrant har delat skopåse för sista gången det här mästerskapet.

Dahlqvist spelade med fel sko – fick kramp

Lisa Dahlkvist säger att hon är den ordningssamma när hon delar rum med Linda Sembrant. "Ordningssamma" Dahlkvist spelade första kvarten av EM-premiären med Sembrants sko – en storlek mindre – och drog på sig kramp.

Den uppmärksamma såg hur Sveriges innermittfältare Lisa Dahlkvist först kom sent in i "cirkeln" när laget samlades före avspark medan hon drog på sig en ny vänstersko.

En kvart in i EM-premiären mot Tyskland bytte hon på nytt sko.

För små skor

Förklaringen är en smula dråplig.

- Jag och Linda Sembrant delade skopåse inför matchen, säger Lisa Dahlkvist till TT.

- Jag kände inför matchen att jag ville byta från skruvdobb till fasta dobbar, men jag hade inte dem på plats när vi samlades, så då fick jag byta strax innan vi samlades. Och då fick jag på mig en sko av Linda Sembrant... och hon har en storlek mindre.

Linda Sembrant:

- Man har ju med sig ett par extra skor ut. Så jag lade ner mina i min påse och hon stod där med sina i handen, så jag sade att hon kunde lägga ner dem i min påse. Och skorna ser ju likadana ut. Där började det, och det blev ju tokigt till slut, säger Sembrant.

De flesta vet hur det är att gå i för små skor. Inte är det behagligare att spela fotboll.

- Så jag fick ju kramp i foten efter en stund, hon har ju alldeles för små fötter för mig.

Får hålla koll

Lisa Dahlkvist sprang ut till sidlinjen och fick till slut på sig sin egen sko. Men inte heller den här gången lyckades hon hundraprocentigt med skobytet: resten av halvleken spelade hon med fasta dobbar på den högra foten, och skruvdobbar på den vänstra.

- Det var ju min sko i vilket fall som helst. Det var inte helt optimalt heller, men det var ju skönare i alla fall. Och i halvtid ordnade det upp sig.

- Det blir att hålla koll på mina egna skor framöver. Linda får ta hand om sina egna skor nu så tar jag hand om mina.

Linda Sembrant ställer sig lite frågande till den senare kommentaren.

- Men det var ju min skopåse. Jag tror att det är hon som får ta en egen nu, säger Sembrant.

Dahlkvist, som delar rum med Sembrant under mästerskapet, har tidigare sagt att det är hon som är den ordningssamma, som ser till att duon passar tider och liknande. Den beskrivningen fick sig nu en törn.

- Det där får du nog ifrågasätta lite. Hon är ordningssam när det gäller tider men jag har mer koll på sådant här. Vi får ta var sin skopåse nästa gång, säger Linda Sembrant.