Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dahlkvist: Jag är otroligt stolt

Lisa Dahlkvist har avgjort två matcher i rad med sina straffar. Men i finalen fick hon aldrig chansen – Sverige föll under ordinarie tid med 2–1. – Jag är otroligt stolt över att vi har åstadkommit ett silver, säger hon.

Lisa Dahlkvist var bland de första att möta pressen efter finalförlusten.

– Tungt, såklart. Vi var ju så nära, men det räckte inte hela vägen. De gör ju mål, och det gör inte vi. De skjuter utifrån, ett väldigt snyggt skott. Och sen får de ju den där frisparken och det var väldigt oturligt.

Slutresultatet blev 2–1 till Tyskland efter en oväntat öppen match där samtliga mål kom i den andra halvleken.

– Men jag tycker att vi gör en väldigt bra match och kommer till lägen, hade vi haft lite mer flyt så hade vi fått med oss ett mål.

Hur summerar du hela OS?

– När man tänker på gruppspelet och att vi förlorade med 5-1 mot Brasilien, då trodde vi inte att den här OS-resan kommer inte bli så härlig. Men efter USA så kände vi att vi kunde få ut det vi har inom oss, och likadant mot Brasilien, vi gör det igen och tar oss till final.  Vi hade kanske inte det finaste spelet, men det är bra taktik och vi följer vår matchplan. Så jag är otroligt stolt över att ha åstadkommit ett silver, säger Dahlkvist, som hade svårt att glädjas på prisapallen.

– Man försöker ju vara glad och tacka, och vi har ju varandra som kan stötta. Att behöva gå upp som andra eller tredje i en individuell idrott, det kan inte vara roligt.