Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dahlin (i vitt) blir undantryckt av Philadelphias Nicolas Aube-Kubel under nattens griniga möte.  Bild: Matt Slocum
Dahlin (i vitt) blir undantryckt av Philadelphias Nicolas Aube-Kubel under nattens griniga möte. Bild: Matt Slocum

Dahlins ovanliga roll – startade slagsmål

Underläge med 0–6 mot Philadelphia. Då brast det för Rasmus Dahlin, som – något okaraktäristiskt – startade ett vilt slagsmål efter en hög cross-check mot hemmalagets Travis Konecny.

Dryga minuten återstod av andra perioden i Wells Fargo Center när Philadelphia klev in i Buffalos zon i ett försök att utöka sin ledning till hela 7–0.

Frölunda-produkten och 2018 års draftetta Rasmus Dahlin hamnade på efterkälken när Flyers Travis Konecny satte fart på högerkanten – och 19-åringen slashade Konecny med en avvaktande utvisning som resultat.

Dahlin hann även med att ha ner Flyers-stjärnan Claude Giroux, innan allt urartade nere i sarghörnet. Dahlin fick en cross-check i ryggen av Konecny, och svarade med att vända sig om och återgälda gesten – men då upp i huvudhöjd mot kanadensaren.

Sedan var slagsmålet igång.

– Dahlin cross-checkade honom i ansiktet och Konecny var nere på isen några sekunder. Sedan hoppade han upp och tog tag i Dahlin, konstaterade kommentatorn i sändning.

Assisterade till svenskt tröstmål

Dahlins finske namne och backkollega Rasmus Ristolainen var snabbt på plats för att skydda Buffalos guldklimp, och delade i hettan ut en (något ofrivillig) armbåge i ansiktet på nämnde Claude Giroux.

Det hela slutade med att Dahlin och Konecny fick varsin tvåa för roughing – medan Dahlin fick en extra tvåa för sin inledande slashing.

Matchen slutade 6–1 till Philadelphia, efter ett helsvenskt reduceringsmål för gästerna. Dahlin fick pucken från Marcus Johansson – och levererade den vidare till Victor Olofsson som satte ännu ett powerplay-mål under sin succéartade rookiesäsong.

För Buffalo (som saknade kaptenen Jack Eichel) innebar matchen dock tredje raka utan seger.

– Vi är besvikna med de första 40 minuterna. Jag tänker inte försöka måla upp något eller hitta på några ursäkter, sa Buffalo-coachen Ralph Krueger efter förlusten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.