Dahlin (i vitt) blir undantryckt av Philadelphias Nicolas Aube-Kubel under nattens griniga möte. Bild: Matt Slocum

Dahlins ovanliga roll – startade slagsmål

Underläge med 0–6 mot Philadelphia. Då brast det för Rasmus Dahlin, som – något okaraktäristiskt – startade ett vilt slagsmål efter en hög cross-check mot hemmalagets Travis Konecny.

|

Dryga minuten återstod av andra perioden i Wells Fargo Center när Philadelphia klev in i Buffalos zon i ett försök att utöka sin ledning till hela 7–0.

Frölunda-produkten och 2018 års draftetta Rasmus Dahlin hamnade på efterkälken när Flyers Travis Konecny satte fart på högerkanten – och 19-åringen slashade Konecny med en avvaktande utvisning som resultat.

Dahlin hann även med att ha ner Flyers-stjärnan Claude Giroux, innan allt urartade nere i sarghörnet. Dahlin fick en cross-check i ryggen av Konecny, och svarade med att vända sig om och återgälda gesten – men då upp i huvudhöjd mot kanadensaren.

Sedan var slagsmålet igång.

– Dahlin cross-checkade honom i ansiktet och Konecny var nere på isen några sekunder. Sedan hoppade han upp och tog tag i Dahlin, konstaterade kommentatorn i sändning.

Assisterade till svenskt tröstmål

Dahlins finske namne och backkollega Rasmus Ristolainen var snabbt på plats för att skydda Buffalos guldklimp, och delade i hettan ut en (något ofrivillig) armbåge i ansiktet på nämnde Claude Giroux.

Det hela slutade med att Dahlin och Konecny fick varsin tvåa för roughing – medan Dahlin fick en extra tvåa för sin inledande slashing.

Matchen slutade 6–1 till Philadelphia, efter ett helsvenskt reduceringsmål för gästerna. Dahlin fick pucken från Marcus Johansson – och levererade den vidare till Victor Olofsson som satte ännu ett powerplay-mål under sin succéartade rookiesäsong.

För Buffalo (som saknade kaptenen Jack Eichel) innebar matchen dock tredje raka utan seger.

– Vi är besvikna med de första 40 minuterna. Jag tänker inte försöka måla upp något eller hitta på några ursäkter, sa Buffalo-coachen Ralph Krueger efter förlusten.