Dahlins möte med Lidström: "Kände mig som ett barn"

Rasmus Dahlin, 19, har blivit idol för tusentals unga världen över. Men när han träffade Nicklas Lidström för första gången blev han själv till ett litet barn igen.
– Jag skakade, det var coolt, han är bäst genom tiderna, säger Rasmus Dahlin.

ANNONS
|

Nicklas Lidström ses av många som en av de bästa backarna i NHL:s historia. Men när han draftades blev det först i tredje rundan som nummer 53 totalt – när Rasmus Dahlin draftades blev det som nummer ett.

Nu har dessutom duon mötts för första gången.

När Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning intagit Stockholm för ett möte lagen mellan dök Nicklas Lidström upp i Buffalos omklädningsrum.

Mötet med NHL-legendaren, som blev utsedd till ligans bästa back sju gånger och vann Stanley Cup fyra gånger, blev känslosamt för 19-åringen.

– Jag skakade, jag kände mig som ett barn, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det var coolt. Han är bäst genom tiderna.

"Hedman kungen – Dahlin kronprinsen"

Under sin debutsäsong i NHL var Rasmus Dahlin med i samtliga av de 82 matcherna i grundserien och var nominerad som årets rookie. Det priset kammade dock landsmannen Elias Pettersson hem istället.

Den här säsongen har även den börjat bra för Dahlin som hyllas av Lidström.

– Rasmus Dahlin kan bli en av toppbackarna i NHL – men man ska komma ihåg att han fortfarande är en junior, bara 19 år. Han har redan det offensiva spelet, och under resans gång kommer han att lära sig avväga att ta risker och när han ska lägga ut pucken, det får man med rutinen, säger Nicklas Lidström till Aftonbladet.

I mötet mellan Tampa Bay och Buffalo blir det ett riktigt stjärnmöte när Rasmus Dahlin ställs emot Victor Hedman.

– Att kalla Victor Hedman kungen och Rasmus Dahlin kronprinsen är en ganska bra jämförelse. Jag vet hur speciellt det är att komma hem med sitt NHL-lag till Sverige, så det kommer inte bli vilken match som helst för Hedman och Dahlin, säger Nicklas Lidström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS