Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rasmus Dahlin kastar sig ut mot OS-debuten, här med lagkaptenen Joel Lundqvist som använder båsdörren under Tre Kronors träning.

Dahlin om OS-intrycken: "Har bara njutit"

En 17-årig supertalangs första möte med OS kan vara...alldeles, alldeles underbart. Tre Kronors back Rasmus Dahlin om sina första dagar i OS-byn:

Ja, nu är det dags.

Norge väntar i premiären på torsdagen för Tre Kronor och Rasmus Dahlin är taggad.

Men vi dröjer oss kvar lite vid de första intrycken. Sedan Dahlin togs ut i OS-truppen har det gått nästan en månad. Spelen i Pyeongchang med omnejd hade redan börjat när Tre Kronor kom till OS-byn från sitt förläger i Incheon sent i måndags kväll.

Bara att vara här är så klart magiskt för vem som helst, men kanske speciellt för en 17-åring med en karriär som går i raketfart.

- Jag har försökt ta in så mycket som möjligt, säger han när han står omgiven av svenska reportrar i den mixade zonen, där de aktiva möter journalisterna, efter Tre Kronors träning i huvudarenan Gangneung Hockeycenter.

"Väldigt häftigt"

Han var en av spelarna i Tre Kronor som var med och såg Stina Nilsson vinna OS-guld i sprinten i tisdags kväll.

- Det var väldigt häftigt. Jag har aldrig varit och kollat på skidor innan. Det var en upplevelse och grymt härligt att hon tog guldet, säger Dahlin, som delar lägenhet med lagkamraten och lagkaptenen Joel Lundqvist, Carl Klingberg och Magnus Hellberg i OS-byn.

Vem som är ordningsman av dem?

- Haha, gissa!, säger Dahlin och det är uppenbart att kapten Lundqvist avses.

Revanschsugen

Men samtidigt som han med glädje i hela ansiktet berättar om dagarna hittills finns det ju något mycket viktigare som väntar.

- Det ska bli så himla skönt att det börjar nu, säger han.

Rasmus Dahlin, utsedd till bäste back i JVM, var oerhört besviken efter förlusten i finalen mot Kanada i början av januari. Det här skulle kunna bli plåster på de såren – men bara om det blir guld.

- Absolut, det hade varit en dröm.

Han får frågan vad han har för krav på sig själv, rookie som han är och med bara fem spelade landskamper innanför bältet.

- Jag försöker att inte tänka på det, men jag har väldigt höga krav och ska verkligen göra allt jag kan. Jag vill spela om guldet.

Intresset runt honom är, som vanligt, stort. Han intervjuas av ett par NHL-journalister och ni kan ju gissa vad de frågorna handlade om för den förväntade draftettan.

- Mycket om draften och sådant.

Ingen överraskning där inte.