Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Dahlin (höger) gjorde det matchavgörande målet när Buffalo tog tredje raka segern i NHL. Bild: JEROME MIRON
Rasmus Dahlin (höger) gjorde det matchavgörande målet när Buffalo tog tredje raka segern i NHL. Bild: JEROME MIRON

Dahlin matchvinnare för Buffalo

Rasmus Dahlins Buffalo kan ha något stort på gång. Borta mot Dallas kom tredje raka segern – och det var just den svenske 19-åringen som gjorde det avgörande målet.
– Vi kom ut starkare och det slutade bra, konstaterar Dahlin.

Är Buffalo på väg att slänga sig själva tillbaka in i slutspelsstriden? Mot Dallas kom i natt tredje raka segern – och det var svenskarna som ledde vägen.

Den andra perioden närmade sig sitt slut i en tajt tillställning – och det stod 1–1 på resultattavlan. Då klev Rasmus Dahlin fram med ett handledsskott från blålinjen till 2–1, vilket skulle komma att bli det avgörande målet.

– Vi kom ut starkare och det slutade bra. I andra perioden var det sådär men vi spelade tufft, enkelt och rakt – och det är precis vad vi ska göra, säger Dahlin till media efter segern.

LÄS MER: Rangers vann New York-derbyt

Svenske keepern stängde igen

Efter en mästerlig uppvisning av svenske målvakten Linus Ullmark (som tog allt förutom Dallas 1–1-mål tidigare i matchen) kunde Buffalo nämligen utöka till både 3–1 och 4–1 i öppen kasse i slutminuterna av matchen.

– De tryckte på starkt mot slutet, vilket vi väntade oss. Men jag var väldigt stolt med hur killarna kom ut i tredje, var bekväma i 2–1-ledningen och sättet vi förvaltade den, säger coachen Ralph Krüger.

I och med de tre raka segrarna är Buffalo i skrivande stund fem poäng från slutspel. Rasmus Dahlin är nu uppe i 27 poäng under säsongen (3 mål och 24 assist).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.