Dahlberg om skräckskadan på träningen

Pontus Dahlberg, 19, träffades av ett knä i huvudet på träning och fick ett djupt jack och tvingades sy 20 stygn i fyra olika lager.
– Det var en jävla smäll, säger han.

ANNONS
|

Han väntar fortfarande på sin första chans i Premier League för Watford. Men i duell med Heurelho Gomes och Ben Foster har han fått nöja sig med att träna och träna och vänta på sin chans.

Men nu blir det sidan av planen som gäller för Pontus Dahlberg. På träning träffades han av ett knä i huvudet. Han blödde rejält och fick ett stort jack.

– Det var en jävla smäll, säger han och fortsätter:

– Jag gick för bollen och när jag kollade upp så kom knät rätt i huvudet. Det var en oturlig situation men det blev ju en jävla smäll och det blödde rejält.

ANNONS

Du tuppade inte av?

– Nej, inget sådant. Jag åkte inte på någon hjärnskakning och det krävs en hårdare smäll än såhär för att knocka mig. Skallen är hård. Men jag hade nog lite tur ändå.

Nu blir det vila i upp till två-tre veckor innan han är tillbaka på fotbollsplanen.

– Jag får vänta tills det läker, det tar upp till en vecka och sen blir det lite rehab och så. Det kommer vara tufft att vara borta och det lär sticka en hel del i kroppen. Men direkt när smällen kom så var det sex-sju sjukgymnaster och läkare framme och tejpade ihop och hade sig. Sen blev det sjukhuset och 20 stygn i fyra lager. Det var ett djupt jack, säger han och fortsätter:

Hur går det för dig annars därborta?

– Det går bättre och bättre för varje dag och jag kommer in i det mer och mer. Det är bara att gnugga på och vänta på sin chans. Det är bra konkurrens men jag känner att jag hänger med väldigt bra. Jag är absolut med och krigar om det och jag kommer att vänta på min chans.

Sugen på att bli utlånad?

ANNONS

– Just nu har jag inte tänkt så mycket på det. Men vi får se hur det blir i januari. Jag får ändå mycket beröm och de verkar vara väldigt nöjda med mig. Sen har vi börjat säsongen bra och ligger på en åttonde plats. Det ska vi vara nöjda med.

Till helgen blir det Göteborg för Pontus Dahlberg när landslagsuppehållet kickar igång. Innan det är dags att åka tillbaka till Watford igen.

– Då är det bara att börja rehab och köra igång och ta sig tillbaka igen, säger han.

ANNONS