Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Andreas Nilsson.

Dags för "Stycket" att glänsa i VM

Andreas Nilssons återkomst till landslaget ska lyfta den svenska offensiven. Efter en mållös VM-premiär är mittsexan redo att glänsa mot Argentina.

En hel del var bra i handbollslandslagets premiärmatch mot Egypten, men för mittsexorna Andreas Nilsson och Jesper Nielsen blev det inte mycket uträttat i anfallsspelet. Nielsen fick inte iväg ett enda skott, medan Nilssons enda träffade stolpen.

- Det är klart att man blir lite frustrerad. Men det finns ändå sätt att hjälpa laget, med spärrar och att löpa bakom, även om det inte kommer så många bollar till en, säger Andreas Nilsson.

- Jag och Jesper hade väl kanske inte vår bästa match heller, men så länge vi vinner kan jag vara lycklig med att göra noll mål.

"Längtat efter"

När Sverige tog EM-silver förra året saknades Ungernproffset, som då just hade blivit pappa. Nu har Nilssons mästerskapscomeback till stor del överskuggats av att Kim Andersson och Kim Ekdahl Du Rietz båda är tillbaka efter flerårig frånvaro.

Men det är ingen tvekan om att den 197 centimeter långe och 110 kilo tunge trelleborgaren, med smeknamnet "Stycket", njuter av att spela VM igen.

- Det här har man längtat efter och extra mycket när man missade EM i Kroatien. Det är alltid speciellt med mästerskap och att få vara med grabbarna, säger han.

- Det var skönt att vinna premiären såklart. Vi var kanske lite nervösa och det blev lite stillastående och hafsigt, men det är en styrka att kunna vinna de matcherna också.

"Vassare anfallsspelare"

Sverige ska nu spela två matcher på lika många dagar mot skrällgängen i grupp D. Först Argentina, som snodde en poäng mot Ungern, och sedan Angola, som överraskande slog Qatar i premiären.

- Matcherna som kommer framöver är matcher där "Styckets" spelstil passar och jag hoppas att han får möjlighet att jobba på lite fler bollar. Både Argentina och Angola spelar lite offensivare och jag tror att det kommer skapas möjligheter för honom att få dueller man mot man, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

TT: Vad ger Nilsson för dimension till ert spel som ni inte hade i EM?

- Han är en vassare anfallsspelare än Fredric (Pettersson), Max (Darj) och Jesper (Nielsen) och har varit det i väldigt många år. Han är väldigt duktig på att fånga bollen, stå rätt och röra sig i luckorna. Både i landslaget tidigare och i klubblaget, Veszprem, har han visat att han är en linjespelare av högsta kvalitet.

Förhoppningen är att Andreas Nilsson ska visa det igen mot Argentina i Köpenhamn.