Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Dagen efter... för Allbäck & Co

Marcus Allbäck sammanfattar vad många i det svenska landslaget verkar känna: - Det är tur att det är match redan på onsdag igen.
Det var ett nedstämt fotbollslandslag som checkade in på Scandic-hotellet vid Humlegården i Stockholm vid fyratiden på söndagen.
- Det är klart att självförtroendet påverkas lite negativt av en förlust. Vi hanterar förluster på olika sätt - vissa vill bara glömma medan andra är som jag och gärna pratar och analyserar vad som gick snett, säger Kim Källström.
Markus Rosenberg:
- Det är efter en förlust som man märker hur många vinnarskallar det här i det här laget ... Men som alla kunde se, vi var inte ens nära mot Spanien. Deras passningsspel var fantastiskt. Jag tror inte att deras mittfältare slog bort en enda boll.
Marcus Allbäck:
- Det är alltid tråkigt att förlora. Men livet går vidare och alla i laget har garanterat förlorat med 0-3 någon gång tidigare också.
Förbundskaptenen Lars Lagerbäck tycker att spelarna skötte sig rätt bra mot Spanien, trots allt.
- Vi spelade på det sätt som vi skulle göra - men tyvärr gjorde vi det inte tillräckligt bra. Men vi förlorade mot ett väldigt starkt lag, om det nu är någon tröst.
Vad som möjligen oroar Lagerbäck lite är att två av de tre spanska målen kom till efter hörna.
- Mig veterligen har vi under mina tio år med landslaget bara släppt in ett eller möjligen två hörnmål i tävlingssammanhang tidigare. Det var inte det att vi blev överraskade av något, utan det var mer tillfälligheter som jag ser det. De fasta situationerna är så oerhört viktiga i dagens fotboll.
Spelarnas koncentration är redan riktad på onsdagens match mot Lettland. Förbundskaptenen bedyrar att det inte ska vara några som helst problem att ladda om efter stjärnsmällen i Madrid.
- Detta är ju vår vanliga matchpulsering, och i klubblagen har vi också kraven på oss att alltid vinna. Det är ingen skillnad. Jag tror att alla har accepterat förlusten och gått vidare. Det kommer att bli en helt annan match mot Lettland. Vi kommer att ha mycket mer boll och ska styra spelet på ett helt annat sätt, säger Kim Källström, och fortsätter:
- Vi har fortfarande en stor möjlighet att ta oss till EM. Därför ska vi inte gräva ner oss. Det gäller att vi tar chansen nu på onsdag.
Marcus Allbäck:
- En förlust är alltid trist och det är klart att man känner lite press inför Lettlandsmatchen. Men vi ska visa på onsdag att vi är ett betydligt bättre lag än Lettland.
Lars Lagerbäck försöker att inte tänka på Spaniens match mot Nordirland och på det faktum att de EM-klara spanjorerna kanske tänker vila många av sina bästa spelare.
- De kan ställa upp med tre jämbördiga landslag och det är helt deras beslut och inget som jag har synpunkter på. För oss är det fullt fokus på Lettlandsmatchen som gäller. Inget annat. Det är business as usual, säger Lagerbäck och ler lite snett.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.