Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sista svenskarna utslagna. Nicklas Dackhammar och hans team föll i kvartsfinalen. Bildbyrån.

Dackhammar föll i kvartsfinalen

Nicklas Dackhammar och hans Essiq Racing Team lyckades inte knipa någon semifinalplats i Match racing cup under fredagen. Det blir i stället Ian Williams, Taylor Canfield, Phil Robertson och Pieter-Jan Postma som får göra upp om segern. – Det känns snopet, säger Nicklas Dackhammar.

Lätta vindar gjorde att starterna blev avgörande i dagens seglingar och vägen runt banan blev en kamp om att hitta vindbyar. Vinden gjorde också att två kvartsfinaler, Dackhammar mot Postma och Steele mot Robertson, kortades ner till bäst av tre matcher.
Dackhammar gjorde en dålig start och kom aldrig tillbaks i race ett. I nästa start var de över linjen när startsignalen gick vilket gav dem ett straff medan Postma kunde ta ledningen. Svenskarna fick upp farten på sista benet men det var för sent och Holländaren kunde knyta ihop säcken.

– Det känns snopet och som att matchen var över för snabbt. På en så kort bana som det var idag är det väldigt viktigt att ta ledningen i starten, säger Nicklas Dackhammar.

– I andra racet hade vi en bra position men var över linjen med bara en decimeter. Vi tog in på dem hela vägen runt banan men det räckte inte. 

"Det kommer bli en fantastisk finaldag"

Phil Robertson seglade riktigt stabilt och vann matchserien mot landsmannen Chris Steele med 2-0. Robertson, som bor i Göteborg, är regerande världsmästare i matchracing och vann VM-finalen på Marstrand för ett år sedan.

– Det var ingen enkel dag i den lätta vinden och Steele pressade oss hela vägen. I semin möter vi Postma som gått riktigt bra i veckan och de kommer säkert ge oss en tuff match, säger Phil Robertson.

– Förhoppningsvis blir det mer vind imorgon och jag är säker på att det blir en fantastisk finaldag.

Ian Williams och hans lag GAC Pindar imponerade i en jämn kvartsfinal mot den franska flerskrovsexperten Yann Guichard. Det brittiska laget vann matchserien med 3-1. Taylor Canfield stötte på hårt motstånd från australiensaren David Gilmour, som seglar svenska Jakob Wilson i laget. Canfield hade ett överläge med 2-0 men Gilmour kvitterade. Den femte matchen blev en rysare där dubbla straff mot Gilmour på målrakan gav segern till Canfield.

LÄS MERHolmberg utslagen – men flera svenskar siktar mot final

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.