Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Dackhammar: "Det är nu tävlingen börjar på riktigt"

Två svenska team säkrade en plats i åttondelsfinalen i Match Cup Sweden på tisdagen. För Nicklas Dackhammer blev det dessutom seger i sista seglingen i grundomgången. – Skönt att avsluta med en spik, men det är nu som tävlingen börjar på riktigt, säger Dackhammar.

Favoritlagen fortsatte att visa storform på tisdagen när grundomgången av Match Cup Sweden avgjordes. Skepparna Taylor Canfield, Ian Williams och Yann Guichard radade upp vinster och deras lag vann sina grupper i fleet racing, där flera lag tävlar mot varandra samtidigt.

Två svenska team visade också upp gryende form och direktkvalificerade sig till åttondelsfinal. 26-åriga göteborgaren Nicklas Dackhammar slutade trea i sin grupp som spanska Iker Martinez vann. Men fick alltså avsluta dagen med en vinst.
– Jag tycker att vi seglade jämnare i dag (tisdag) och var bättre med i starten. Det är klart att det är skönt att avsluta med en spik, men nu går vi in i en helt annan fas av tävlingen. Det är nu det börjar på riktigt, säger Dackhammar.

För på onsdagen fortsätter tävlingen med matchracing, där två lag ställs mot varandra och för Dackhammar är målsättningen solklar.

– Vi vill gärna segla finalen på lördag och vi känner oss väl förberedda och laddade inför matchracingen. Vi har bra fart i båten och är trygga med banan. Nu handlar det mycket om att minimera misstagen, säger han.

I år räknas tävlingen på Marstrand också som VM-final och har en stor prissumma i potten på en miljon dollar. Det är också något som märks ute både på banan och vid sidan av.

– Den som vinner får guldet så självklart är det mycket press. Jag tycker man märker att alla team är på tårna och lägger märke till varje liten detalj.

Även Hans Wallén och hans team är klara för åttondel efter att ha vunnit två seglingar på tisdagen vilket gav en andraplats i gruppen.

Tyngre gick det för Björn Hansen som radat upp segrar på Marstrand tidigare år. Precis som Johnie Berntsson, Mathias Rahm och fem andra team som inte lyckades ta direktplatser, får hans lag på onsdagsförmiddagen kvala genom matchracingdueller. De lag som vinner sina matcher går vidare till åttondelsfinalerna.

I kvalet ställs Björn Hansen mot Mattias Rahm, medan Johnie Berntsson får möta Keith Swinton.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.