Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En man döms efter skadegörelse på en port tillhörandes Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
En man döms efter skadegörelse på en port tillhörandes Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Döms för surströmmingsattack mot Zlatans hem

En man i 35-årsåldern har dömts till dagsböter efter att ha skadat en port till fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics bostad i Stockholm, rapporterar SVT Nyheter.

Beskedet att Zlatan Ibrahimovic köpt in sig hos Hammarby slog ned som en bomb i fotbollssverige, och särskilt i Malmö, i fjol. Satsningen togs inte emot väl hos Malmö FF supportrarna och Zlatan-statyn placerad utanför Malmö Stadion vandaliserades upprepade gånger innan den till slut fick plockas ned för restaurering – och en diskussion om var den ska placeras i framtiden.

En supporter tog det ännu ett steg längre. Den 35-årige mannen som nu har dömts klottrade i november i fjol nedsättande ord på porten till Zlatan Ibrahimovic bostad och hällde ut surströmning på trappan utanför.

Mannen har erkänt brottet och i förhör sagt att han gjorde det eftersom Ibrahimovic investerat i Hammarby IF och att han då blev arg på sin idol.

Mannen döms till villkorlig dom och 30 dagsböter à 70 kronor. Han ska också betala 3 013 kronor i skadestånd till Ibrahimovic och 800 kronor till brottsofferfonden.

LÄS MER: Zlatans bostad vandaliserad: "Någon har klottrat Judas"