Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Till slut tog det stopp mot Ryssland för Jamina Roberts och Sverige.

Dåligt försvar gav svensk förlust

Sverige var nära en skräll mot Ryssland i OS-handbollen, men klappade ihop i försvaret och föll med 34–36.

Efter att ha klarat av de två "lätta" gruppspelsmatcherna mot Argentina och Sydkorea väntade en betydligt tuffare utmaning i gruppfavoriten Ryssland, som liksom Sverige inlett med två segrar.

Historiskt sett har Sverige haft otroligt svårt mot Ryssland, som alltid varit en stormakt inom damhandbollen och vann fyra VM-guld av fem möjliga under 00-talet (2001, 2005, 2007, 2009). På 19 tidigare möten hade Sverige bara fyra segrar, och det var längesedan den senaste kom.

Men det var Sverige som under långa stunder förde matchen i Future Arena i Rio de Janeiro.

- Det såg himla bra ut och vi har superbra målvaktsspel, även om vi tappar lite försvarsmässigt även i första. Vi vet vad i ska göra men vi får inte riktigt till det bakåt. Även fast vi gör 34 mål så är det några tekniska fel som kostar i kontringar åt andra hållet, säger Torstenson.

Tappade ledning

Sju minuter in på den andra halvleken ledde Sverige med sex mål, 24–18. Tio minuter senare var ställningen 27–27, efter att Ryssland tagit över kommandot och Sverige gjort några tekniska fel som bäddade för ryska kontringar.

- Vi blir lite sävliga anfallsmässigt och sedan så rinner det till. Vi får inte riktigt stopp på dem. Det är bakåt vi är för bedrövliga i dag, säger Torstenson.

Det skulle bli en strid in på mållinjen, men med ett par minuter kvar kunde Ryssland dra ifrån till en tremålsledning och vann till slut med 36–34.

- I slutet är det desperation, det sista där, när man känner att det är en och en halv minut kvar, tre mål upp och de har bollen. Då är det desperation. Men innan försöker man tänka klart och vad man ska göra, och vad vi har pratat om. Det gick inte att få stopp.

Jagar kvartsfinal

Sverige står kvar på fyra poäng och möter härnäst Nederländerna på fredag i jakten på en kvartsfinalplats. Därefter väntar Frankrike i den avslutande gruppspelsmatchen.

- Minst en poäng till i alla fall, tror jag att det kommer att krävas. Sedan kan vi ha tur med de andra resultaten, men det är det vi räknar med. Nu är det bara Holland som gäller. Vi ser det inte som att vi har två chanser, utan vi har Holland och så får vi se vad det blir av den, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

- Det krävs att vi är bra på alla sätt och vis och framförallt att vi jobbar mer kollektivt i försvaret än vi gjorde i dag. Vi utelämnar varandra lite mycket.