Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Örgryte IS

Därför tackade Affane ja till Öis

Amin Affane, 25, hamnade längre och längre ifrån IFK Göteborgs startelva under våren. Med bara timmar kvar av transferfönstret fick han reda på att Öis var intresserade – då gick det det undan.
– För mig handlar det inte om att visa att någon har haft fel, säger han.

Han sågs som en prestigevärvning när han lämnade AIK för spel i IFK Göteborg inför förra säsongen. Då blev det 20 matcher varav elva från start för mittfältaren under Poya Asbaghis ledning.

Under årets försäsong såg han ut att ha kämpat sig till en plats i startelvan. Men efter att Alhassan Yusuf fått sitt genombrott samtidigt som August Erlingmark spelade till en plats på mittfältet blev speltiden allt mindre för Amin Affane.

LÄS MER: Affane lämnar Blåvitt – för Örgryte

Den här säsongen har det endast blivit en start för 25-åringen.

Under tisdagskvällen när det svenska transferfönstret stängde kom så nyheten om att Amin Affane lämnar IFK Göteborg för spel i Öis på ett lån under resterande delen av säsongen.

Ett dygn senare gjorde han sitt första träningspass uppe på Öis-gården.

– Jag förväntade mig inte det här igår ... jag hade ingen aning och allt mitt fokus låg på IFK, säger han.

Övergången till Öis gick fort. Ett sms från agenten när han vaknade, en träning med Blåvitt och sen direkt till ett möte med Thomas Askebrand.

Därför tackade han ja till Öis

Ett möte som fällde avgörandet för Amin Affane.

– Jag hade inte svarat alls innan jag pratade med honom men efter det samtalet var det enkelt för mig, säger han.

Vad sa han som fick dig att tacka ja?

– Han beskrev vad de ville ha in och det stämde väldigt bra in med mina kvalitéer.

Tvekade du lite? Att ta steget ner en division?

– Det är väldigt lätt att sitta kvar, vara nöjd och spela säkert. Att vara kvar i trygghetszonen. Att få mina minuter, fortsätta träna och vara nöjd med det. Jag vill spela mer och testa lite vad jag kan göra utanför trygghetszonen. Sen flyttar jag inte särskilt långt, det är fem minuter mer på morgonen.

Hur ser du tillbaka på det här halvåret i Blåvitt?

– Jag gjorde det väldigt bra under försäsongen och sen blev det som det blev. Jag skadade mig också i samma veva och missade flera matcher samtidigt som andra spelare fick chansen och gjorde det bra. Det där betyder inte att jag är en sämre spelare nu utan därför vill jag nu visa vad jag kan. Jag är fortfarande bara 25 år och allt kan hända.

"För mig handlar det inte om att visa att någon har haft fel"

Att speltiden var nästintill minimal under den här säsongen borde göra att Amin Affane drar på sig Öis-tröjan med en rejäl revanschlusta.

– För mig handlar det inte om revansch eller att gå ut och visa att någon har haft fel. Det är inte då jag spelar som bäst, jag spelar som bäst när jag har roligt och inte när jag är sur och går runt och sprider negativ energi. Det är samma sak som när jag gick från AIK till IFK, då hade jag inte heller något jag behövde bevisa. Jag lägger ingen energi alls på det där, säger han.

Amin Affane tillhör Öis resterande delen av den här säsongen men kontraktet med IFK Göteborg löper ut sista juni 2021.

– Det är nya tider nu. Jag kommer att kämpa och göra allt jag kan för Öis nu och den här säsongen är jag Öis-spelare och sen får vi se vad som händer. Jag pratade med Poya under tisdagen och han tyckte också att det här var en bra lösning. Han och flera andra kommer ju kolla på mina matcher och det är en bra lösning för alla, det är lite av en win-win, säger han och fortsätter:

– Nu ska vi ordna något bra här och för mig är Öis en klubb som hör hemma i allsvenskan, år efter år.

Fakta:

Amin Affane

Ålder:

25.

Position:

Mittfältare.

Tidigare klubbar:

Lärje-Angereds IF (moderklubb), Chelsea FC, Roda JC, Energie Cottbus, VfL Wolfsburg II och Arminia Bielefeld, AIK, IFK Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.