Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Därför slutar svenske världsstjärnan – som 27-åring

Kim Ekdahl Du Rietz kommenterar nu för första gången varför han slutar spela handboll, endast 27 år gammal. – Jag tycker inte det är roligt helt enkelt. Svårare än så är det inte, säger han till Sportbladet.

Den svenska handbollsstjärnan Kim Ekdahl du Rietz gör sin bästa säsong någonsin och är en av storligan Bundesligas vassate målskyttar. Trots det kom beskedet för några dagar sen att han lägger av, endast 27 år gammal. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag tycker inte det är roligt helt enkelt. Svårare än så är det inte. Jag har ingen lust. Många har vetat att handboll aldrig varit mitt kall. Det gick helt enkelt jäkligt bra som ung och så blev det så här. Jag hade inga tankar på att bli proffs, säger han till Sportbladet.

Svenskens klubb, Rhein-Neckar Löwen, gick ut med beskedet i måndags efter en längre tids spekulationer. Ekdahl Du Rietz berättar att han tog beslutet redan i somras.

– De som känner mig blev inte överraskade. Sista åren har jag tänkt på det efter varje säsong, att nu skiter jag i det här, säger han.

På frågan vad han ska göra nu när handbollskarriären är över, svarar han:

– Jag vet en grej jag vill göra i mitt liv och det är att lära mig ett antal språk till. Där får jag uppfylla något. Det är jävligt roligt.

Kim Ekdahl Du Rietz fick sitt genombrott i landslaget i hemma-VM 2011 och var med och tog OS-silver året efter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.