Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IK Sävehofs damer var inkvalade till Europa League, men kommer inte delta. Bild: Bildbyrån
IK Sävehofs damer var inkvalade till Europa League, men kommer inte delta. Bild: Bildbyrån

Därför nobbar Sävehof Europaspel: ”Fel signaler”

IK Sävehofs damlag är kvalificerade för Europa League, men nu har klubben beslutat att inte ställa upp. Det blir helt enkelt för dyrt i tiderna som råder.
– Det är ett alldeles för stort underskott för oss att ta i det här läget, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Coronakrisen har slagit hårt på många idrottsklubbar och handbollsjätten IK Sävehof är inget undantag. Inte minst på grund av att den stora ungdomsturneringen Partille Cup fick ställas in under sommaren.

Nu har både dam- och herrlaget satt i gång med sina träningar inför säsongen som väntar. En säsong som för damlagets del skulle innebära spel i Europa League.

Men så blir det inte.

IK Sävehof har valt att säga bort sin plats och kommer inte ge sig ut i Europa den här säsongen.

– Det är ett alldeles för stort underskott för oss att ta när klubben är i det läge som man är. Man kan inte äventyra det med ett Europacupspel. Det skickar fel signaler ut till verksamheten om man tar på sig en sådan utgift, säger Stefan Albrechtson.

Ett deltagande i Europa League skulle normalt sett kosta Sävehof omkring 300 000 kronor, men den rådande coronasituationen gör att kostnaderna blivit väldigt svåra att slå fast på förhand.

”Alldeles för osäkert”

– Man vet ju inte om det kommer få vara publik och man vet inte vad en flygresa kommer kosta. Om man var ute i god tid tidigare kunde man beräkna att en flygresa till Budapest gick på 2 500 kronor. Nu har vi ingen aning om det skulle kosta 6 000 kronor i stället eller om vi inte skulle komma hem på tre dagar. Det är alldeles för mycket som är osäkert, säger Albrechtson.

Vet man om det kommer spelas alls?

– Nej, inte än. Det beskedet tas i mitten på augusti.

LÄS MER: Sävehofs Stefan Albrechtson sjuk i covid-19

På tal om coronakris så har Stefan Albrechtson själv nyligen legat sjuk i covid-19, men nu är han på benen igen.

– Man har börjat hämta sig, säger klubbdirektören.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.