1/3

Cykelstjärnan Egan Bernal i svår krasch

Cykelstjärnan Egan Bernal krockade med en buss på måndagen och tvingas till operation för ett flertal skador.
Nu är säsongen i fara för en av favoriterna till sommarens Tour de France-seger.

Det var på måndagen som Tour de France- och Giro d’Italia-segraren Egan Bernal krockade med en buss under träning i hemlandet Colombia under ett pass på ett träningsläger.

Enligt colombiansk polis körde 25-åringen in i en stillastående buss bakifrån då han inte uppfattat att bussen stannat på vägen.

Hans stall Ineos Grenadiers meddelar han var vid medvetande när han anlände till sjukhus och att hans tillstånd är stabilt.

Sjukhuset meddelade i ett uttalande på måndagen att Bernal har flera skador och nämner skador på ryggrad, bröstkorg, nacke och mjukdelsskador på underkroppen.

Enligt colombianska medier ska Bernal ha brutit lårbenet och knäskålen.

På tisdagen meddelar sjukhuset i Colombia att Bernal genomgått operation och vårdas på intensivvårdsavdelning. Operationen av Bernals ryggrad beskrivs som komplicerad men lyckad.

"Vi kommer att följa hans framsteg under de kommande 72 timmarna på intensivvårdsavdelningen", säger sjukhuset i ett uttalande enligt Sky Sports.

Bernals säsong i fara

Egan Bernal vann Tour de France 2019 som yngste cyklist sedan 1909 och Giro d’Italia 2021. Han är tänkt att vara kapten för Ineos Grenadiers i sommarens upplaga av Tour de France men måndagens krasch kan innebära att säsongen är i fara för 25-åringen.

Bernal skulle ha inlett säsongen med Tour de la Provence den 10 februari och sedan ställt upp i UAE Tour som startar den 20 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.