Cykelmästaren hjärtsjuk: "Blev nojig"

Svenske mästaren i cykel, Lucas Eriksson, har drabbats av hjärtmuskelinflammation.
– Det är klart att man var nojig, det är hjärtat det handlar om, säger han.

ANNONS
|

Det var vid en tävling i Nederländerna, med sitt danska stall Riwal Readynez Cycling Team, som han blev sjuk.

– Jag fick ont i hjärtat. Sen släppte det under tävlingen och jag tänkte inte mer på det, säger Eriksson till Borås Tidning.

Senare på hotellrummet fick han en ny varningsklocka.

– Det gjorde riktigt ont, såpass att man var lite orolig för att sova. Ett konstant tryck i hjärtat och domningar i armarna.

Efter hemkomsten till Sverige genomgick han en rad tester på sjukhus vilket visade på en lindrig hjärtmuskelinflammation.

– Det är klart att man var nojig, det är hjärtat det handlar om. Jag fick beskedet att jag inte fick cykla på tre månader. Det var tufft att ta.

ANNONS

24-åringen har sex veckor efter beskedet fått börja träna, men väldigt lugnt. Om ytterligare sex veckor hoppas han få träna normalt igen. Med tanke på att det är tävlingsstopp i cykelvärlden på grund av coronaviruset tycker han att han haft tur i oturen.

– Om man någon gång ska få det så är det nu, när man ändå inte missar någonting.

Lucas Eriksson har vunnit linjeloppet i SM de två senaste åren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS