Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Golden States guard Stephen Curry satte nio trepoängare i den andra NBA-finalen mot Cleveland.

Currys trepoängare gav andra finalsegern

Rekordmånga trepoängare i en NBA-final, nio stycken, och 33 poäng totalt. Stephen Curry låg bakom Golden States andra seger över Cleveland.

I den första finalmatchen krävdes förlängning. Men i den andra hemmamatchen i Oakland vann de regerande mästarna med klara 122–103.

Bakom segern låg stjärnan Stephen Curry som satte nio trepoängskast, ett mer än den tidigare rekordmannen Ray Allen, Boston, gjorde i finalserien 2010.

- Det var ganska häftigt att uppnå. Men egentligen handlade det om att vinna och göra allt för en seger. Det är mer att spela på rätt sätt och ha bra intentioner där ute på planen, säger Curry.

- Det var en speciell kväll och förhoppningsvis händer mer speciella saker och vi vinner ytterligare två matcher.

Förutom 33 poäng svarade Curry för åtta assist och sju returer. Lagkompisen Kevin Durant hade också en bra kväll, och gjorde 26 poäng. Clevelandgiganten LeBron James, som senast satte 51 poäng, fick nöja sig med 29.

Golden State-coachen Steve Kerr hyllade förstås Curry och hans trepoängsskytte.

- Han var enastående. Nio treor och det verkade som att han satte dem varje gång som vi behövde det, säger Kerr.

- Men egentligen vann vi inte tack vare poängen utan vårt defensiva spel. Vi spelade intensivare i försvaret än i den första matchen.

Efter de två matcherna i Oakland ska de följande två spelas i Cleveland.

De båda lagen har turats om att vinna NBA de senaste åren, med Golden State som segrare 2015 och 2017. Cleveland vann 2016.