|

I sista seriematchen förlorade Tyresö silvret till Göteborg.

På lördagen förlorade laget cupguldet efter straffläggning.

-Oj, vad skönt detta var, sade Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.

Första halvleken bjöd på bra och underhållande fotboll från båda lagens sida. Två starka försvar såg dock till att det stod 0-0 i pausen.

I Göteborg dominerade Johanna Almgren på sin högerposition på mittfältet och dog upp flera bar anfall. I Tyresö hade Kirsten van de Ven en lika dominerande roll på sin vänsterkant.

Halvlekens bästa chans hade Göteborgs Linnea Liljegärd när hon lyfte in en boll mot tomt mål, men vänsterbacken Linne Röddik Hansen kunde rädda på mållinjen.

Inledningen på den andra halvleken blev mycket händelserik. I 59:e minuten gav Sara Lindén Göteborg ledningen på ett långskott ute till höger i straffområdet.

Minuten senare kvitterade Katrin Schmidt för Tyresö efter en tilltrasslad situation framför Göteborgs mål.

-Det gick lite upp och ner matchen igenom. Men det var snöpligt att de kunde kvittera, sade Nilsson.

Efter målet satte Tyresö hård press mot Göteborgs mål, men någon utdelning fick inte laget och finalen gick till förlängning.

-Jag tycker det var en bra match och vi gjorde en bra insats, sade Tyresös tränare Stefan Fredriksson.
-Trots förlusten är jag väldigt stolt över tjejerna. Vi gjorde en värdig avslutning på säsongen.

I första förlängningskvartens sista minut gjorde Kirsten van de Ven 2-1 för Tyresö på en frispark ute från vänsterkanten.

-Då var vi nere i brygga och det kändes jobbigt.

Göteborg kvitterade dock till 2-2 genom Olivia Schough med fem minuter kvar att spela.

-Vi flyttade upp Jane Törnqvist högre i laget och det var ju hon som skapade chansen för Olivia, sade Torbjörn Nilsson.

Cuptiteln är den första i klubbens historia.

-Det är kul att kunna kalla sig mästare. Vi gjorde en mycket bra insats och kunde komma tillbaka från underläget 1-2, sade Göteborgs lagkapten Lisa Ek.

Torbjörn Nilsson sade att det var extra roligt att kunna vinna Svenska cupen.

-Det var någon som sade att jag var historisk som den enda som vunnit cupen för både herrar och damer.