Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United med omedelbar verkan, meddelar klubben på Twitter.

ANNONS
|

Manchester United meddelar att Cristiano Ronaldo lämnar klubben efter ett gemensamt beslut. Den 37-åriga världsstjärnan lämnar med omedelbar verkan.

"Klubben tackar honom för hans enorma bidrag under två perioder på Old Trafford”, skriver de på Twitter.

Beskedet kommer efter en uppmärksammad intervju förra veckan där Cristiano Ronaldo riktade hård kritik mot Manchester United för hur de behandlat honom senaste tiden. Uttalandet togs inte emot väl av klubben och supportrarna.

Nu har parterna kommit överens om att bryta kontraktet, som löper ut efter säsongen, i förtid.

”Efter samtal med Manchester United har vi ömsesidigt kommit överens om att avsluta vårt avtal tidigare. Jag älskar Manchester United och jag älskar fansen, det kommer aldrig förändras. Det känns dock som rätt tillfälle för mig att söka en ny utmaning”, säger han i ett uttalande.

ANNONS

Enligt lokaltidningen Manchester Evening News lämnar Ronaldo utan att få en enda krona, vilket innebär att United sparar 16 miljoner pund på att gå skilda vägar.

Portugisen är just nu på plats i Qatar under fotbolls-VM.

LÄS MER:Ronaldo efter bråket: "Prata inte om mig"

LÄS MER:De är VM:s bäst betalda spelare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS