Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Derbyt i SHE mellan Önnered och Sävehof skjuts upp efter covidsmitta i hemmalaget. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Derbyt i SHE mellan Önnered och Sävehof skjuts upp efter covidsmitta i hemmalaget. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Covidsmitta stoppar SHE-matcherna

Toppmöte var att vänta under söndagen när Sävehof skulle tagit emot Önnered. Men det blev inget annandags-derby i SHE efter covidsmitta i hemmalaget, och det är inte den enda matchen som skjuts upp.

Det har både hänt och ryktats en del kring storklubben Sävehof senaste veckan. Supervärvning av spansk landslagsspelare, Carmen Martin, till damerna, förlängning av Skipagötus kontrakt i ytterligare ett år, samt rykte om Bella Gulldéns återkomst.

LÄS MER: Så lockade Sävehof världsstjärnan till Partille

Men under annandagen skulle handbollsprestationen ställas i centrum igen när SHE återupptas efter VM-uppehållet, men så blev inte det fallet för Sävehof. Matchen mot Önnered var en av två i ligan som sköts upp på grund av covid-smitta.

– Som jag vet från igår så var det fyra spelare som det handlade om, säger klubbchef Stefan Albrechtson om läget i Sävehof.

Inga spelare i laget har träffats genom handbollen sedan den 21 december och under juldagen genomfördes tester på hela truppen som fastställde att de just nu inte har några fler fall.

– Tre av de som testade positivt innan igår är symptomfria och den fjärde har fortfarande feber sedan julafton, berättar sportchefen Emil Berggren.

Ovisst framöver

Sävehof har som bekant ångat på i SHE, endast tappat två poäng hittills på säsongen och huserar på andraplatsen i serien, samtidigt som man har gruppspel i Champions League. Nu blir det en stunds väntan kring besked både om den egna verksamheten för damlaget, samt hur spelschemat ska pusslas ihop framöver.

– Vi får nu se vad som händer med träningar och matcherna som väntar framöver, så tar vi en match i taget. Sen får vi se hur vi hanterar detta när vi tar nya möten under dagen här, konstaterar Albrechtson.

Kan ha spelat klart för i år

Önnered, som smugit sig upp på tredjeplatsen i SHE med endast två förluster under säsongen får vänta med att utmana mesta mästarna Sävehof. När mötet blir av är ännu inte fastställt.

– Matchen mot Önnered ska spelas och vi får se hur den ska skjutas upp framöver då vi har tajt spelschema i januari med Champions League och även Skara-matchen som måste flyttas då de har cupfinal, så det blir väldigt väldigt annorlunda, säger Sävehofs klubbchef.

Enligt spelschemat är Sävehofs nästa match den 29 december mot Lugi, men även hos skåningarna har man drabbats av Corona. Så huruvida det blir match innan årsskiftet eller inte återstår att se.

– Eftersom vi inte setts sedan 21 december Lugi sågs den 22e senast så kan den matchen spelas, men då får vi båda fylla upp med juniorer underifrån. Det tjänar ju vi på så det är bra, våra juniorer är bättre än deras, säger sportchef Emil Berggren.

För Partilleklubben pågår nu arbetet med att få ihop ett spelschema framöver ihop med övriga berörda klubbar och i samtal med förbundet.

Tabelltvåan och trean var inte de enda Göteborgslagen som skulle spelat under söndagen, även Kärra HF har fått sin match mot Lugi inställd efter covidsmitta hos motståndarna och det är endast en match blåses igång under söndagen när BK Heid gästar H65 Höör.

LÄS MER: Det gäller för idrottspubliken på annandagen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.