Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Costa riskerar fängelse och mångmiljonböter

Diego Costa, 31, riskerar fängelse i sex månader. Detta då stjärnan misstänks för skattebrott och har nu fått sitt datum för rättegången, enligt Reuters.

Den 4 juni är det dags.

Då ska Diego Costa som är anfallsstjärna i Atletico Madrid upp i rätten. Detta då han misstänks för skattebrott. Något han ska ha gjort för sex år sedan. Den nu 31-årige Diego Costa ska ha gömt undan inkomster till ett värda på 54 miljoner kronor.

En summa som han ska ha dragit in när han gick från just Atletico Madrid till Chelsea.

LÄS MER: Kampen om sponsormiljonerna i Göteborg

Den spanska staten har jagat stjärnan sedan dess då han var skyldig hela elva miljoner kronor i skatt som han inte har betalat in. Dessutom har Costa vägrat att betala skatt på pengar han tjänat genom rättigheter till olika bilder.

En summa som landar på drygt elva miljoner kronor, enligt Reuters.

LÄS MER: Coronaviruset slår hårt mot sponsormarknaden

Åklagaren i fallet vill se Diego Costa bakom lås och bom. Costa riskerar sex månaders fängelse och böter på 5,3 miljoner kronor.

LÄS MER: Rönnberg letade i själen – och hittade fem nya år

Däremot lär det aldrig bli tal om någon tid i fängelset för Costa.

För när Lionel Messi och Cristiano Ronaldo fälldes för skattebrott slapp duon fängelset. Detta på grund av att det i Spanien finns ett kryphål.

LÄS MER: GFC:s Elin Rubensson ska bli mamma – missar hela säsongen

Vid en fällande dom kan frihetsberövande undvikas om den som döms accepterar ett högre bötesbelopp. Något som Diego Costa lär göra om han fälls.

Diego Costa slog igenom i Atletico Madrid och öste in mål innan han köptes av Chelsea 2014. Tiden i den engelska storklubben blev lyckad för Costa som återigen öste in mål. Men fyra år senare var det dags att återvända till Spanien och Atletico Madrid igen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.