Costa Ricas målvakt Keylor Navas kunde fira med familjen efter att lagkamraten Kendall Waston fixat kvittering mot Honduras i den 95:e minuten. Poängen räcker för Costa Rica räcker till avancemang till VM i Ryssland nästa år.

Costa Rica klart för VM

|

En poäng var allt som behövdes för att säkra VM-platsen. Men efter 94 spelade minuter var det underläge 0-1 för Costa Rica mot Honduras. Eddie Hernandez fullträff i andra halvlek såg ut att bli matchens enda mål. Då trixade Costa Ricas Bryan Ruiz sig fri på högerkanten och slog ett inlägg som Kendall Waston mötte med huvudet. Bollen in i mål och det kollektiva jublet på arenan i huvudstaden San Jose visste inga gränser.

Costa Rica gör därmed Mexiko sällskap som andra nation från Nord-, och Centralamerika och Karibien att säkra en plats i nästa års fotbolls-VM.

Fakta: VM-klara nationer