Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Coronasmitta stoppar EM-genrep

Handbollslandslagets genrep inför EM, dagens landskamp mot Nederländerna, ställs in.
Detta efter att en spelare i vardera laget testat positivt för covid-19.

"Det är ett tråkigt beslut att fatta, men samtidigt ett självklart sådant som vi alla står bakom", säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig, till landslagets webbplats.

Det var vid fredagens PCR-test som smittan upptäcktes. I det svenska laget är det vänstersexan Hampus Wanne som är smittad.

"Liksom med dem som testat positivt tidigare är den här spelaren symptomfri och mår bra, dock isoleras han från övriga truppen tillsvidare. Smittspridningen i både Sverige och Europa har exploderat den senaste tiden och hur försiktiga vi än är i att minimera kontakterna med personer utanför så kommer tyvärr positiva fall även hos oss", säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag till webbplatsen.

"Alla oerhört trötta"

Inför avresan till Slovakien på tisdag återgår det svenska landslaget till träning och umgänge i mindre grupper. Hampus Wanne kommer inte flyga med laget till EM på tisdag, men han kan fortfarande spela matcher i mästerskapet.

"Vi är alla oerhört trötta på det här, men får fortsätta att fokusera på att göra det bästa utefter de förutsättningarna som hela tiden ändras. Det är förstås jättetråkigt för spelarna som drabbas, även om vi hoppas att vi kan åka till Slovakien med bästa möjliga lag", säger förbundskaptenen Glenn Solberg som på måndag kommer att besluta om eventuella byten i truppen.

Boquist isolerad

Även den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist är fortsatt isolerad efter att hans test också var positivt. Lucas Pellas, som inte varit med laget under uppladdningen, lämnade också ett positivt PCR-test i går och kommer att ansluta till laget tidigast i början av nästa vecka.

Sverige mötte Nederländerna i en landskamp i torsdags i Alingsås. Då vann Sverige med 34–30. Det blir nu Sveriges enda EM-förberedande match. Sverige inleder EM i Slovakien och Ungern med match mot Bosnien och Hercegovina på torsdag.