Coronakaos i NHL – svenskar drabbade

På bara tre veckor har NHL-säsongen innehållit över tjugo uppskjutna matcher och totalt 90 spelare har skrivits upp på coronalistan, enligt Chris Johnston på Sportsnet. Minnesotasvenskarna Joel Eriksson Ek och Marcus Johansson är de senast drabbade.

ANNONS
|

NHL-säsongen startade 13 januari och spelas regionalt, i stället för – som exempelvis handbolls-VM – i en bubbla där alla matcher avgörs på samma ställe. Därmed har man fått vara förberedd på att matcher kan komma att skjutas upp – och redan de första tre veckorna har totalt 22 matcher blivit uppskjutna.

Värst drabbat är New Jersey Devils som haft inte mindre än 17 spelare på coronalistan och fått skjuta upp alla veckans matcher på obestämd tid. I laget finns svenskarna Jesper Bratt och tidigare Frölundaspelaren Andreas Johnson, som båda två varit uppsatta på listan.

Övriga lag som fått skjuta upp matcher är Carolina Hurricanes, Buffalo Sabres, Dallas Stars och Robin Lehners Vegas Golden Knights.

ANNONS

Fyra uppskjutna matcher på grund av corona

Förutom Joel Eriksson EK och Marcus Johansson har Minnesota Wild fått sätta upp ytterligare tre spelare på coronalistan, vilket i sin tur leder till att lagets fyra kommande matcher skjuts upp. Nästa match blir i stället mot St. Louis Blues 11 februari.

Coronalistan betyder inte nödvändigtvis att spelaren i fråga har testat positivt för viruset, utan kan i vissa fall räcka med att man varit i nära kontakt med smitta. När en spelare är uppskriven på listan gäller hockeykarantän – spelaren får alltså varken träna, spela match eller resa med laget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS