Coronafall i Tour de France – tävlingsledaren smittad

Tour de France har fått sina första coronafall. Fyra ledare har smittats. Dessutom har tävlingsledaren lämnat tävlingen efter att ha testat positiv.

ANNONS
|

Efter första veckan av Tour de France har alla i cyklister och ledare igen testats för covid-19. Resultatet visar att inga cyklister smittats, däremot har flera personer runt tävlingen testat positivt.

Fyra ledare har smittats, en i Team Ineos Grenadiers, en i Ag2r La Mondiale, en i Team Cofidis och en i Mitchelton-Scott. Dessutom har tävlingsledare för touren, Christian Prudhomme, testat positivt och har lämnat tävlingen.

Prudhomme sätts i karantän i sju dagar och François Lemarchand tar över som tour-chefen under tiden.

Prudhomme hade sällskap av den franska premiärministern Jean Castex i bilen under lördagens åttonde etapp från Cazères-sur-Garonne till Loudenvielle. Därför ska Castex nu också testas, skriver TT.

ANNONS

Coronafallen i teamen innebär inget i nuläget men enligt det hälsoprotokoll som följs i Tour de France utesluts lag om två personer i teamen, cyklister eller andra runt laget, testar positivt.

Egan Bernal.
Egan Bernal. Bild: STEPHANE MAHE

I Team Ineos Grenadiers finns bland andra fjolårssegrare och förhandsfavoriten colombianen Egan Bernal, som inför den tionde etappen på tisdagen ligger tvåa i totalen.

Alla i och runt lagen har redan testats tre gånger sedan Tour de France inleddes förra lördagen och organisationen runt tävlingen meddelar att en fjärde testning är planerad till nästa vilodag.

Inför den tionde etappen leder slovenen Primoz Roglic tävlingen före Bernal och fransmannen Guillaume Marin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS