Atlético Madrid förbereder sig inför torsdagens Champions League-kvartsfinal mot RB Leipzig. Arkivbild.
Atlético Madrid förbereder sig inför torsdagens Champions League-kvartsfinal mot RB Leipzig. Arkivbild. Bild: Atlético Madrid/AP/TT

Corona i Atlético Madrid – dagar före CL-kvart

Två personer i den spanska fotbollsklubben Atlético Madrid har testats positivt för covid-19. En dag före planerad avresa och fyra dagar före Champions League-kvartsfinalen mot RB Leipzig i Portugal. "De har isolerats i sina respektive hem", skriver La Liga-laget i ett uttalande.

ANNONS
|

Det är ännu oklart om det är spelare eller ledare i Atlético Madrid som smittats av coronaviruset.

"Vi ber om yttersta respekt gällande identiteterna av de två bekräftade fallen", skriver den spanska fotbollsklubben i ett uttalande på sin webbplats.

Beskedet kommer dagen före lagets planerade avresa till Portugals huvudstad Lissabon. Där "Atléti" om fyra dagar, på torsdag, möter tyska RB Leipzig, med svenske landslagsmittfältaren Emil Forsberg, i Champions League-slutspelets ena kvartsfinal.

"Alla i laget och bland klubbens representanter till Lissabon testades enligt Uefas (Europeiska fotbollsförbundets) regelverk för att delta i Champions Leagues kvartsfinal", skriver Atlético Madrid och fortsätter:

"Bland dagens provsvar framkom två positiva test och de har isolerats i sina respektive hem."

ANNONS

Både fotbollsförbunden och hälsomyndigheterna i Spanien och Portugal har informerats om de bekräftade coronafallen som kan påverka Atléticos resa till slutspelsstaden.

"Klubben kommer att koordinera ett nytt upplägg med Uefa och så fort det finns en ny plan kommer vi att offentliggöra den", skriver Atlético Madrid.

Av säkerhets- och tidsskäl i coronapandemin har Europeiska fotbollsförbundet Uefa tagit beslutet att förlägga resten av herrarnas Champions League-slutspel till Portugals huvudstad Lissabon och arenorna Estádio da Luz och Estádio José Alvalade.

Från och med kvartsfinalerna, som inleds redan nu på onsdag, spelas alla matcher som enkelmöten till skillnad mot normala dubbelmöten. Samtliga återstående matcher spelas utan publik.

Kvartsfinaler:

Atalanta–Paris Saint-Germain (onsdag, klockan 21.00)

RB Leipzig–Atlético Madrid (torsdag, 21.00)

Barcelona–Bayern München (fredag, 21.00)

Manchester City–Lyon (lördag, 21.00)

Semifinaler:

RB Leipzig/Atlético Madrid–Atalanta/Paris Saint-Germain (tisdag 18 augusti)

Manchester City/Lyon–Barcelona/Bayern München (onsdag 19 augusti)

Finalen spelas på Estádio da Luz, söndag 23 augusti.

Senaste årens vinnare: 2019: Liverpool, 2018: Real Madrid, 2017: Real Madrid, 2016: Real Madrid, 2015: Barcelona.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS