Antonio Conte. Arkivbild.

Conte tar över Inter: "En av världens bästa"

Antonio Conte har inte tränat ett fotbollslag på ett år efter en infekterad kontraktstvist med förra klubben Chelsea. Men nu är den italienske tränaren klar för storklubben Inter. "Ett nytt kapitel i mitt liv börjar", säger han till Milanolagets hemsida.

Med passionerade gester och yvigt kroppsspråk har Antonio Conte gjort sig känd som en av den internationella fotbollens stora tränarprofiler.

Men efter att ha fått sparken av Chelsea för ett år sedan har 49-åringen varit arbetslös. Inte för att anbud saknats: Manchester United, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Roma och Juventus har alla ryktats vara ute efter Antonio Conte.

Nu är han klar för den italienska klubben Inter, där han återförenas med sportchefen Giuseppe Marotta som han arbetade tillsammans med i Juventus.

"Ett nytt kapitel i mitt liv börjar och jag är väldigt exalterad. Jag har valt Inter tack vare deras ambitiösa målbild och på grund av Inters historia", säger Conte till klubbens hemsida.

108 miljoner

Sedan avskedet från Chelsea förra sommaren har tränaren legat i en ekonomisk tvist med klubben vilket, enligt Antonio Conte själv, är den stora anledningen till att en ny arbetsgivare har dröjt. Conte anser att klubben är skyldig honom pengar för den återstående delen av kontraktstiden medan Chelsea i sin tur inte vill betala då man hävdar att 49-åringen gjort sig omöjlig att arbeta med.

I maj fick det infekterade bråket ett slut då Chelsea tvingades betala 9 miljoner pund, drygt 108 miljoner kronor, i kompensation till italienaren.

Elfte tränaren

Conte ersätter därmed Luciano Spalletti, som trots att han guidat Inter till en fjärdeplats och därmed spel i nästa års Champions League, tvingades lämna.

"Jag är övertygad om att Antonio Conte är en av världens bästa tränare. Han kommer att hjälpa oss att nå vårt mål att ta klubben tillbaka till toppen", säger Interpresidenten Steven Zhang i ett uttalande.

Antonio Conte blir klubbens elfte tränare sedan José Mourinho lämnade klubben 2010.