Comeback i ringen efter giftstruma

ANNONS
|

Efter senaste VM-guldet i början av 2005, vändes Anna Laurells liv upp och ner. Hon fick uppleva en turbulent och skrämmande period. När hon tränade skenade pulsen. 27-åringen kände sig allmänt orkeslös, hade ofta feber och när hon plötsligt gick ner åtta kilo på en vecka valde hon att söka hjälp.

- Då var jag riktigt skraj. När jag fick beskedet att jag hade giftstruma kände jag mest en lättnad över att ha fått en veta vad det var för fel på mig. Då hade jag varit dålig ett bra tag, berättar Laurell

Hon sattes omgående på behandling och det var en ganska lindrig form av struma. Läkarens första besked var att den meriterade boxaren skulle vara frisk inom ett par månader, men efter några veckor visade det sig att Laurell var allergisk mot medicinen.

ANNONS

- Det tog ett bra tag att lösa det och jag fick mer eller mindre börja om. Därför har jag varit borta så här länge.

Den första tiden orkade Anna inte mycket. Men efter ett tag piggnade hon till och började träna försiktigt. För ett par månader sedan avslutades behandlingen och hon började köra på för fullt igen. Första helgen i oktober var hon redo för comeback. Hon mötte tyskan Ulrika Brückner på en tävling i Gävle, vann med 3-0 och bestämde sig för att ställa upp på EM i Danmark som pågår just nu.

- Egentligen hade jag tänkt att vänta tills VM nästa år, men formen är redan såpass bra att jag kände mig mogen. Nu är det mest jobbigt att vänta tills jag får boxas, säger Anna och skrattar.

Det finns bara sex boxare i 75-kilosklassen, därför blir det semifinalen direkt för Anna som där möter ukrainskan Olga Novikova, som hon har bra koll på. Bland annat möttes de i VM-finalen 2005.

- Jag var i ruskigt bra form då, jag har nog sett den matchen på film över 100 gånger och känslan är lika skön varje gång. Nu är jag givetvis betydligt osäkrare på var jag står, men jag tror faktiskt att jag kan gå hela vägen om jag kan vara skärpt. Nu är jag här och då finns inte några tankar om att förlora, säger Laurell, som tror att ryskan Maria Javorskaja står för finalmotståndet.

ANNONS

I våras lämnade Anna Lund och flyttade till Stockholm. Dels för att hon fick jobb som kemist på ett stort läkemedelsföretag, men kanske framförallt på grund av att tränaren, John Brikell, håller till i Stockholm.

Tillsammans kommer de att satsa stenhårt på boxningen med sikte mot VM. Var det avgörs bestäms om ett par veckor.

- Det känns som världen ligger för mina fötter igen, det är underbart att vara tillbaka.

Giftstruma

Anna Laurell

Svenskar i EM

ANNONS