Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Comeback för Schelin

Lotta Schelin är äntligen i spelbart skick igen. - Svinkul att vara tillbaka, men trist att förlora, säger hon efter 1-3 mot Hammarby.
Det var en märklig match som spelades på Kanalplan på Södermalm. Den sköne snubben i entrén sa, i slutet av första halvlek:
- Detta är otroligt. Hammarby är precis som Holland.
Om vi ska fortsätta med EM-paralleller, så var väl Kopparbergs/Göteborg i så fall som Frankrike. Rätt mycket bollinnehav, men ingen riktig spets framåt och det skapades för få målchanser.
- Marginalerna var inte med oss. Jag tycker att de första 20 minuterna är det bästa som vi har spelat i år, säger tränaren Torbjörn Nilsson.
Hammarby hade tre möjligheter före paus - och gjorde tre mål. Redan där avgjordes matchen, kändes det som.
Lotta Schelin var rätt pigg under de 45 minuterna som hon deltog, men det syntes att hon var matchotränad och hon byttes alltså ut i samband med sidbytet.
- Det var förutbestämt att jag bara skulle spela en halvlek. Det är klart att jag blev lite trött, men det känns otroligt skönt att vara tillbaka. Jag har bara varit i full träning i en och en halv vecka, och jag var lite ovan vid att ha boll på så här stor yta, säger Lotta Schelin.
Torbjörn Nilsson:
- Hon har ju inte spelat på två månader och det syntes kanske lite. Hon kände nog lite press på sig i dag.
Den andra halvleken blev rätt lik den första. Göteborg hade mer boll än Hammarby och nu skapades äntligen lite målchanser också. Men Ingvild Stensland sköt över från fritt läge. Till sist kom tröstmålet, gjort av Sara Lindén. Det var hennes nionde mål i år och med det toppar hon skytteligan.
- Jag kan inte riktigt förklara det här. Vi hade ju mycket mer boll än Hammarby. Men det är ju målen som räknas, säger Lotta Schelin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.