Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
LeBron James gjorde 31 poäng när Cleveland vann måste-matchen.

Cleveland vann till sist mot Golden State

Cleveland grep sista halmstrået i NBA-finalen och vann den fjärde matchen mot Golden State med 137–116. Därmed är Warriors rekordlånga segersvit bruten.

Finalrundan i basketligan spelas i bäst av sju och Golden State hade chansen att avgöra hela kalaset efter tre raka segrar.

Laget skulle i så fall ha blivit första laget att gå igenom slutspelet obesegrat.

Men Cleveland ville annorlunda, tog kommandot från start och öppnade matchen med en trepoängare av J R Smith. Efter det tappade laget aldrig ledningen, och satte rekord för en NBA-final med hela 49 poäng i den första perioden.

I matchen storspelade stjärnan LeBron James med 31 poäng, 10 returer och 11 assist, medan Kyrie Irving gjorde 40 poäng.

- Man vill ju spela extremt bra, och jag förstod ju att det här var en vinna-eller-försvinna-match. Men jobbet är verkligen inte över. Vi sitter fortfarande i skiten, men det här är en bra början, sade Kyrie Irving.

Innan fredagskvällens match hade Golden State – med superstjärnor som Kevin Durant, Stephen Curry och Klay Thompson – satt rekord med 15 segrar utan förlust i slutspelet. De hade alltså också chans till rekord genom att gå obesegrade genom slutspelet. Men LeBron James tror att det bara triggade spelarna.

- Ingen vill ju bli utklassad. Alla hatar att bli utklassade och förlora två matcher på hemmaplan. Jag tror att många av killarna kom ut och spelade med det i huvudet, sade James.

Nästa match spelas måndag kväll lokal tid i Oakland, Kalifornien. Och Cleveland hoppas förstås bli det första NBA-laget att vända ett 3–0-underläge.

- Femte matchen kommer att bli ännu tuffare, men vi ser fram emot utmaningen, sade LeBron James.

Lagen möts i NBA-final för tredje året i rad. Förra året vann Cleveland efter att ha legat under med 1–3 i matcher.