Clark i SHL för att producera

Kevin Clark och Oskar Lindblom är etta och tvåa i skytteligan i SHL. Detta har bidragit till att Brynäs nu har åtta segrar i rad efter 4–1 mot Växjö.

ANNONS
|

77 dagar och 19 matcher. Så lång blev serieledaren Växjös poängsvit i SHL.

Efter 17 segrar sedan 5–8 mot Frölunda den 10 december bröts trenden av Brynäs – som samtidigt vunnit alla sina åtta matcher i februari och gjort 38 mål.

- Riktigt roligt att vara en del av en svit som den här. Alla gjorde jobbet. Vi tog bra beslut med pucken, backcheckade och gav dem inte mycket tid, sade Kevin Clark efter 4–1-segern i Växjö.

ANNONS

Toppkedja

I de tidigare sju omgångarna har de inte mött något lag från topp 6. Men det gjorde de i lördagens vinst.

Och det var ännu en gång en av SHL:s bästa kedjor som visade upp sig. I den finns duon som nätat flest gånger av samtliga spelare i ligan den här säsongen.

Kevin Clark, 22 mål.

Oskar Lindblom, 20 mål.

Tillsammans med centern Jesper Jensen har trion samlat ihop 120 poäng.

- Vi är här för att producera. Att vi spelar ett starkt försvarsspel leder till att vi skapar en hel del chanser. Men en stor eloge till spelarna jag spelar med. Vi har mycket speed och har spelat ihop i stort hela säsongen, sade Clark.

Kan inte förklara

Den 29-årige kanadensaren lirade förra säsongen i Schweiz och var innan dess drygt två säsonger i Tyskland.

- Jag kan inte förklara varför jag gör så mycket mål första säsongen här. Målvakterna är väldigt bra här jämfört med de i schweiziska och tyska ligan.

ANNONS

Trepoängaren borta mot Växjö gör samtidigt att målglada femman Brynäs bara har två pinnar upp till tvåan Frölunda och trean Linköping.

Båda de lagen – och fyran HV71 – är Brynäs motståndare i de tre kommande omgångarna.

- Vi ska bara ta oss så högst upp som möjligt. Men de tre matcherna kommer visa var vi kommer att placera oss, sade Clark.

Han assisterade till ledningsmålet mot Växjö efter en tekningsvariant som avslutades med att Oskar Lindblom stänkte upp pucken i krysset.

Mål också

2–0 kom i mittperioden. En spelvändning av Brynäs ledde till en rörig situation framför Joacim Eriksson i hemmaburen. Clark tappade först klubban, men fick tag i den igen och lyckades forcera in pucken.

Just de två inledande perioderna dominerade Brynäs.

Med hög fart på skridskorna, snabbt passningsspel och bra presspel övertygade laget ordentligt mot serieledaren – som bara hade åtta avslut på mål de första 40 minuterna.

Sam Hallam, tränare i Växjö, sade så här efter matchen:

- Prestationen den senaste tiden har varit upp och ner. Så här vill man inte känna igen. Vi förlorar alldeles för mycket närkamper och spelar omständligt.

ANNONS
TT

ANNONS