Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Claesson hoppas få mycket speltid mot Frankrike.

Claesson hoppas på ny chans efter målen

Viktor Claesson gjorde två mål senast mot Portugal. Frågan är om det räcker till en startplats i VM-kvalet mot Frankrike.

Träningslandskampen i mars var tänkt att bli Cristiano Ronaldos party hemma på Madeira, men en 25-åring från Värnamo såg till att förstöra festen. Sverige vände 0–2 till 3–2, Viktor Claesson gjorde två mål och låg bakom det tredje – och slog sig in i Blågult på allvar?

- Det var min första start i "riktiga" landslaget och skoj att känna att man klarade av det. Det är klart att det inte var negativt för självförtroendet.

- Men det är tuff konkurrens som det ska vara i ett landslag. Det är tufft att ta ut ett lag för Janne (Andersson), säger Claesson inför fredagens utsålda VM-kval på Friends.

Konkurrerar till höger

Bakom sig har Viktor Claesson en lyckad vår i Krasnodar, där han direkt efter flytten slog sig in i startelvan och var med och bidrog till att klubben blev fyra i ryska ligan. I klubblaget har han oftast tagit hand om vänsterkanten på mittfältet, en position som i landslaget är mer eller mindre vikt för Emil Forsberg. I stället konkurrerar Viktor Claesson i Blågult först och främst om att få spela på andra kanten.

- Jag kan spela till höger också, det spelar inte så stor roll och jag har spelat några matcher där i Krasnodar under våren. Offensivt kanske jag får ut ännu mer till vänster när jag kan komma in mer i planen, men jag har inga problem att spela till höger och kan ta det defensiva jobbet.

TT: Hur mycket kan du utläsa av träningarna?

- Janne är ganska hemlighetsfull. Men det tycker jag är bra, alla ska vara på tå och vilja spela, säger den förre elfsborgaren.

- Jag går bara in här och försöker göra så bra träningar som möjligt, sedan får vi se hur Janne tänker. Jag hoppas få så mycket speltid som möjligt, men det är inget som knäcker mig om det inte blir så.

"Kanonläge för oss"

Viktigast är tre eller åtminstone en poäng, menar Claesson, som ser ljust på läget inför landskampen mot Frankrike och fortsättningen av VM-kvalet.

- Det är ett kanonläge för oss nu när Holland förlorade senast. Lyckas vi nypa någon poäng här så är det kanon för vårt läge i gruppen, säger han.

- Hela laget var väldigt bra under förra samlingen, både mot Vitryssland och Portugal, så jag tror att alla bär med sig att vi har väldigt bra "go" och självförtroende i truppen.