Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Claesson bakom Elfsborgs trendbrott

Viktor Claesson låg bakom målen som knäckte Djurgården. Nu hoppas han att det ska innebära en vändning på säsongen.

Visserligen var Simon Hedlund regissören som spelade fram till Elfsborgs två första mål (som gjordes av Lasse Nilsson och Viktor Claesson). Men matchens gigant var Viktor Claesson.

Han kontrade in 2–0-målet i samarbete med just Hedlund, och prickade Viktor Prodells panna med ett inlägg som innebar 3–0. Claesson styrde anfallsspelet från sin position på Elfsborgs centrala mitttfält.

- Det är alltid kul att vara inblandad i målen, men just idag var det enda viktiga att vinna matchen, säger Viktor Claesson. I nästa match möter vi Falkenberg och då hoppas jag att vi tar tre poäng till. Djurgården tog inte chansen

Djurgården hade möjlighet att gå upp i toppen av allsvenskan om laget hade vunnit i Borås. Men det var aldrig nära.

- När 3–0 kom var energin slut. Efter det finns inte så mycket mer att säga. Då är det bara att spela av matchen, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.  

Elfsborgstränaren Magnus Haglund hade samma bild av matchen. 

- Vi är disciplinerade och håller i bollen. Vi ger dem få möjligheter att komma tillbaka när vi har gjort våra mål. Dessutom är vi bra i försvarsspelet också. Jag är glad att vi höll nollan. Jag är glad för spelarna som får gå hem med tre poäng efter en tuff period, säger Haglund. Tufft spelprogram

Nu väntar flera intressanta matcher för både Elfsborg och Djurgården. Boråsarna kan rycka från botten när de möter bottenkollegorna Falkenberg och Gefle härnäst.

Efter tre vinster har Djurgården följt upp med tre förluster i rad. Stockholmarna har tuffa matcher mot Östersund, IFK Göteborg och AIK den närmaste framtiden.

- Vi har problem i vårt lag. Vi saknar struktur i vårt samspel, vi har ett begränsat antal spelare från allsvenskan att variera oss med, säger Pelle Olsson.